Παρέμβαση εργαζομένων στην ιδιωτικοποίηση του Ιπποδρόμου

Παρέμβαση εργαζομένων στην ιδιωτικοποίηση του Ιπποδρόμου

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παρέμβαση στην αποκρατικοποίηση του Ιπποδρόμου επιχειρούν οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Διεξαγωγής Ιπποδρομιών Ελλάδος (ΟΔΙΕ) με αφορμή την παράταση της προθεσμίας λύσης και εκκαθάρισης της ΟΔΙΕ Α.Ε. μέχρι 31 Μαρτίου 2015. Οι εργαζόμενοι ζητούν αφενός να σταματήσει η διαδικασία ρευστοποίησης της κινητής και ακίνητης περιουσίας του ΟΔΙΕ, αφετέρου να συμμετάσχουν στη διαπραγμάτευση με τον πλειοδότη, με στόχο τη διασφάλιση των εργασιακών τους δικαιωμάτων. Οι εργαζόμενοι ανησυχούν καθώς στις 31 Οκτωβρίου 2014 λήγει η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΣΣΕ) και θέλουν να εξασφαλίσουν τα εργασιακά κεκτημένα, ειδικά στην περίπτωση που χαθούν θέσεις εργασίας εξαιτίας της αποκρατικοποίησης.

Οι εργαζόμενοι τάσσονται υπέρ της ιδιωτικοποίησης των ελληνικών ιπποδρομιών και μάλιστα ζητούν να παγώσουν οποιεσδήποτε διαδικασίες ρευστοποίησης περιουσιακών στοιχείων από πιστωτές/προμηθευτές μέχρι την ολοκλήρωση της παραχώρησης της άδειας ιπποδρομικού στοιχήματος. «Η ρευστοποίηση της περιουσίας της ΟΔΙΕ Α.Ε. και το κλείσιμο του ιπποδρομίου πριν να τεθεί σε ισχύ η σύμβαση θα σημάνει την καταδίκη σε ανεργία και εξαθλίωση 2.500 εργαζομένων και των οικογενειών τους που εργάζονται στον χώρο», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Παράλληλα οι εργαζόμενοι στον ιππόδρομο ζητούν τη συμμετοχή τους στις διαπραγματεύσεις με τον πλειοδότη και τους αρμόδιους φορείς, προκειμένου να διασφαλιστούν τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων στην εταιρεία. Επισημαίνουν δε ότι η ΣΣΕ λήγει στις 31 Οκτωβρίου 2014 και ότι θα ζητήσουν από τον αρμόδιο υπουργό να προχωρήσει στην υπογραφή νέας σύμβασης εργασίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT