Πρόσωπα

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μέχρι το ερχόμενο Σάββατο θα βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη ο ποιητής Γιώργος Χουλιάρας (φωτ.), προσκεκλημένος του Διεθνούς Φεστιβάλ ποίησης που πραγματοποιείται εκεί από χθες. Στο Διεθνές Φεστιβάλ συμμετέχουν φέτος 25 ποιητές από 10 χώρες: Βενεζουέλα, Βουλγαρία, Ελλάδα, Ινδία, Ιταλία, Ουγγαρία, Πολωνία, Πορτογαλία, ΠΓΔΜ και Τουρκία. Στο φεστιβάλ, που περιλαμβάνει πολλές εκδηλώσεις, θα διαβαστούν ποιήματα στη μητρική γλώσσα των ποιητών και μεταφρασμένα στα τουρκικά.

Τα βιβλία του έχουν αγαπηθεί και από το ελληνικό κοινό. «Η τριλογία του Βερολίνου», η «Μοιραία Πράγα», ο «Ανθρωπος χωρίς ανάσα» κυκλοφορούν στα ελληνικά από τις εκδόσεις Κέδρος. Ο συγγραφέας Φίλιπ Κερ θα βρίσκεται την ερχόμενη Δευτέρα στην Αθήνα και θα συναντήσει τους αναγνώστες του, στις 8.30 μ.μ., στο καφέ του Public του Συντάγματος. Μαζί του θα συζητήσουν οι δημοσιογράφοι Αντώνης Πανούτσος και Μάκης Προβατάς. Ο Φίλιπ Κερ, ο οποίος γεννήθηκε στο Εδιμβούργο το 1956, εργάστηκε για χρόνια ως κειμενογράφος και τα βράδια έγραφε τα δικά του βιβλία. Τελικά τα κατάφερε και το 1993 συμπεριλήφθηκε στον κατάλογο με τους καλύτερους νέους συγγραφείς της χώρας του.

…Είναι ιδιαιτέρως αγαπητή στο ελληνικό αναγνωστικό αλλά και τηλεοπτικό κοινό. Ο λόγος για τη Βρετανίδα συγγραφέα Βικτόρια Χίσλοπ. Το «νησί» συγκίνησε πολύ τόσο ως ανάγνωσμα όσο και ως καλογυρισμένη τηλεοπτική σειρά. Το επόμενο πόνημά της είναι ένα μυθιστόρημα που διαδραματίζεται αυτήν τη φορά στην ερημωμένη πόλη Αμμόχωστο στην Κύπρο. Θα κυκλοφορήσει στη χώρα μας από τις εκδόσεις Διόπτρα.

… Με τη βοήθεια ψηφιακών αναπαραστάσεων και φωτογραφιών, δίνει ο Κινέζος καλλιτέχνης Ai Weiwei τις απαραίτητες οδηγίες στους επιμελητές της ατομικής έκθεσής του, που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη άνοιξη στο Αλκατράζ, αφού στον ίδιο έχει απαγορευτεί η έξοδος από τη χώρα του. Η έκθεση περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, έναν τεράστιο πολύχρωμο κινεζικό δράκο, αλλά και 176 πορτρέτα πολιτικών κρατουμένων κατασκευασμένα από 1,2 εκατ. τουβλάκια λέγκο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή