Σύντομα (15/10/14)

3' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέο κατάστημα στην Πειραιώς εγκαινιάζει η Lidl Hellas

Ενα ακόμη κατάστημα εγκαινιάζει αύριο η Lidl Hellas. Το νέο κατάστημα βρίσκεται στη Λεωφόρο Πειραιώς 161-165 και Λεωφόρο Φλέμινγκ. Ειδικά στο νέο κατάστημα, οι καταναλωτές θα έχουν τη δυνατότητα να προμηθεύονται καθημερινά μεγάλη ποικιλία από αρτοσκευάσματα (bake off), όπως φυσικά και απαραίτητο εξοπλισμό για το νοικοκυριό τους. Η εγκατάσταση «bake off» στο σύνολο του δικτύου της Lidl αποτελεί τον ένα εκ των τριών βασικών πυλώνων του επενδυτικού προγράμματος της εταιρείας για το 2014, συνολικού ύψους 130 εκατ. ευρώ. Επίσης, η εταιρεία έχει σχεδιάσει την αύξηση των καταστημάτων της σε 226 στο τέλος του 2014 με την ίδρυση πέντε καταστημάτων στην Αττική, ενώ φέτος εγκαινίασε τα δύο εφοδιαστικά κέντρα στα Καλύβια Αττικής και στη Σίνδο Θεσσαλονίκης. Οι επενδύσεις της γερμανικής αλυσίδας στην Ελλάδα θα έχουν ως συνέπεια την αύξηση των θέσεων εργασίας από 4.000 σήμερα σε 4.280 έως το τέλος του 2014.

Αλλαγές όρων διαγωνισμού για την υποθαλάσσια Σαλαμίνας

Σε σειρά τροποποιήσεων των όρων του διαγωνισμού για την υποθαλάσσια ζεύξη της Σαλαμίνας, οι περισσότερες υπέρ των κατασκευαστικών εταιρειών που συμμετέχουν σε συμβάσεις παραχώρησης οδικών έργων προχώρησε το υπουργείο Υποδομών. Για παράδειγμα, συμπεριελήφθη πρόβλεψη ότι δεν θα συνυπολογίζονται στα δανειακά κεφάλαια του υποψηφίου τυχόν δάνεια από μετόχους ή εταίρους και δάνεια περιορισμένης εξασφάλισης χωρίς δικαίωμα αναγωγής (non resource) τα οποία έχουν ληφθεί στο πλαίσιο έργων παραχώρησης από τις εκάστοτε εταιρείες ειδικού σκοπού. Επίσης πριμοδοτείται η εμπειρία υποψηφίου στην ανάληψη συμβάσεων παραχώρησης ύψους τουλάχιστον 100 εκατ. ευρώ την τελευταία δεκαετία. Ο διαγωνισμός που αφορά στην κατασκευή και λειτουργία της υποθαλάσσιας σύνδεσης της Σαλαμίνας (Παλούκια) με το Πέραμα και των συνδετηρίων οδών μέσω σύμβασης παραχώρησης έχει μετατεθεί για πολλοστή φορά για τον προσεχή Δεκέμβριο. Ενδιαφέρον έχουν εκφράσει μεταξύ άλλων η ΕΛΛΑΚΤΩΡ, η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και η ΜΕΤΚΑ, που ξεκινάει για πρώτη φορά να διεκδικεί μεγάλα οδικά έργα παραχώρησης.

Η Ευρωπαϊκή Πίστη ΑΕΓΑ βραβεύτηκε με το χρυσό Βραβείο Επιχειρηματικής Ηθικής και Εταιρικής Υπευθυνότητας. Η εταιρεία πιστοποιήθηκε με το μοντέλο SEE G στα βραβεία EBEN, που παραπέμπει στο Social, Ethnics, Environment, Governance. Στόχος των συγκεκριμένων βραβείων είναι η ανάδειξη των επιχειρήσεων οι οποίες εφαρμόζουν συστήματα και πολιτικές που συμβάλλουν στην εταιρική αειφόρο ανάπτυξη, αλλά και στην ευρύτερη κοινωνική ευημερία. Σύμφωνα με την υπεύθυνη Κανονιστικής Συμμόρφωσης της εταιρείας, Κατερίνα Παπαδοπούλου, η Ευρωπαϊκή Πίστη συμμετείχε για πρώτη φορά στην αξιολόγηση του Ελληνικού Ινστιτούτου Επιχειρηματικής Ηθικής και η διάκριση στην κατηγορία Golden Awards επισφραγίζει τις ηθικές αξίες που διέπουν την εταιρεία.

Χρυσή διάκριση για την V+O

Το χρυσό βραβείο στην κατηγορία «Internal Communications» απέσπασαν η V+O Communication και η Unlimited Creativity (UC) στα IPRA Golden World Awards (GWA). Πρόκειται για τα μεγαλύτερα βραβεία στον χώρο των δημοσίων σχέσεων που διοργανώνονται από τη Διεθνή Ενωση Δημοσίων Σχέσεων (IPRA). Οι εταιρείες έλαβαν το χρυσό βραβείο για την καμπάνια εσωτερικής επικοινωνίας «Return to Growth» της AstraZeneca, που στόχο είχε τη μετάδοση της εταιρικής κουλτούρας και της φιλοσοφίας εταιρικής διακυβέρνησης. Η τελετή απονομής των βραβείων και η ανακοίνωση του GWA Grand Prix 2014 θα γίνουν τον Νοέμβριο στην Κωνσταντινούπολη.

Πρόγραμμα ανάκλησης οχημάτων Mercedes – Benz

Πρόγραμμα ανάκλησης 258 οχημάτων Mercedes Benz, μοντέλο C-Class (BR 205) με ημερομηνία παραγωγής από 02/2014 έως 09/2014 διενεργεί η εταιρεία Mercedes-Benz Ελλάς ΑΕΕ. Στα οχήματα ενδέχεται να μην έχει κλειδώσει σωστά ο μηχανισμός ασφάλισης του συνδέσμου συστήματος διεύθυνσης. Σε αυτήν την περίπτωση μπορεί να προκύψουν θόρυβοι, αλλά και περιορισμοί στην οδήγηση του οχήματος. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις, θα μπορούσε να χαθεί η ικανότητα οδήγησης του οχήματος. Μέχρι στιγμής, πάντως, δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος. Οι ιδιοκτήτες των οχημάτων θα ενημερωθούν με συστημένη επιστολή, ώστε να επισκεφθούν τον πλησιέστερο εξουσιοδοτημένο επισκευαστή Mercedes-Benz, προκειμένου να γίνει έλεγχος του μηχανισμού ασφάλισης του συνδέσμου συστήματος διεύθυνσης, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση. Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν με τη Γραμμή Εξυπηρέτησης Mercedes-Benz στο τηλέφωνο 8001176000.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή