Είστε συνέχεια απασχολημένες; Κάτι δεν κάνετε σωστά!

Είστε συνέχεια απασχολημένες; Κάτι δεν κάνετε σωστά!

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πόσες φορές έχετε πει ότι είστε πολύ απασχολημένες για να βρείτε τον  χρόνο να πάτε για ψώνια, για ένα καφέ ή για μια βόλτα με τους φίλους σας; Αν σας θυμίζει κάτι αυτό, τότε δεν υπάρχει αμφιβολία ότι κάτι κάνετε λάθος. Γιατί αν η ζωή σας περιστρέφεται μόνο γύρω από τις ευθύνες και τις δουλειές σας και δεν έχετε χρόνο για ευχάριστες για εσάς

δραστηριότητες , τότε πρέπει να κάνετε μια αλλαγή. Κάντε την αρχή με το να σταματήσετε να δικαιολογείτε τον εαυτό σας κάθε φορά που λέτε ‘είμαι busy’ και να εκλογικεύετε τα λάθη που κάνετε στον καθημερινό προγραμματισμό. Μάλιστα οι άνθρωποι που δυσκολεύονται να βρουν χρόνο για τον εαυτό τους, λένε τα παρακάτω 10 ψέματα στον εαυτό τους.

1.Πρέπει να κοιμάμαι λιγότερο για να έχω περισσότερο χρόνο: Στην πραγματικότητα όταν κοιμόμαστε λίγες ώρες είμαστε λιγότερο δημιουργικοί, οπότε τελικά χάνουμε χρόνο.

2.Πρέπει να δουλεύω πολλές ώρες για να πετύχω τους στόχους μου: όσο πιο πολύ δουλεύουμε τόσο λιγότερο αποτελεσματικοί είμαστε, για αυτό δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία για να μην ξεκουράζεστε.

3. Δεν έχω την πολυτέλεια να κάνω διάλειμμα: σύμφωνα με έρευνες κάθε φορά που χαλαρώνουμε ο εγκέφαλός μας μπορεί να μας δώσει λύσεις σε προβλήματα, γιατί χρειάζεται τα διαλείμματα για να εστιάσει σε κάτι.

4. Πρέπει να βγάλω χρήματα για να λυθούν τα προβλήματά μου: αν δουλεύετε πολλές ώρες για να πάρετε προαγωγή ή να για να πάρετε αύξηση, μπορεί να το καταφέρετε, αλλά εντωμεταξύ θα έχετε αμελήσει σοβαρούς τομείς της ζωής σας όπως η οικογένειά σας, η υγεία σας και τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Οπότε με αυτό τον τρόπο θα δημιουργήσετε περισσότερα προβλήματα.

5.Δεν έχω επιλογή: Όλοι έχουμε 24 ώρες στη διάθεσή μας κάθε μέρα. Απλά μερικοί τις διαχειρίζονται πιο σωστά από τους άλλους!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή