Οι γωνιές του σπιτιού μας που είναι οι μεγαλύτερες εστίες μικροβίων!

Οι γωνιές του σπιτιού μας που είναι οι μεγαλύτερες εστίες μικροβίων!

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Όσο συχνά κι αν κάνετε απολύμανση στο σπίτι σας, υπάρχουν ορισμένες γωνιές τις οποίες παραμελούμε με αποτέλεσμα να γίνονται εστίες μόλυνσης. Δυστυχώς πρόκειται για σημεία του σπιτιού μας που αγγίζουμε συχνά και μπορεί να θέσουν την υγεία μας σε κίνδυνο. Πάρτε, λοιπόν, ένα ξεσκονόπανο και ξεκινήστε τη διεξοδική καθαριότητα σήμερα κιόλας!

1. Πόμολα και διακόπτες: Πόσο συχνά καθαρίζετε τα πόμολα και τους διακόπτες στο σπίτι σας; Οι περισσότεροι τα προσπερνάμε παρόλο που τα χρησιμοποιούμε καθημερινά.

2. Τα νωπά ρούχα: τα αφήνουμε μέρες πριν τα απλώσουμε, χωρίς να συνειδητοποιούμε ότι υπάρχει ο κίνδυνος της μούχλας. Αν μυρίζουν καλό είναι να τα ξαναπλύνετε.

3.  Τηλεκοντρόλ, τηλέφωνο, πληκτρολόγιο: τα χρησιμοποιούμε συνέχεια και τα αγγίζουμε με τα δάχτυλά μας μεταφέροντας όλα τα μικρόβια που έχουν. Χρησιμοποιήστε τα κατάλληλα προϊόντα για να τα καθαρίσετε σωστά.

4. Το μπάνιο: Είναι λογικό το μπάνιο να είναι μεγάλη εστία δημιουργίας μικροβίων, όμως πόσο συχνά την καθαρίζετε; Καλό είναι να χρησιμοποιούμε απολυμαντικά για ολόκληρο το δωμάτιο και όχι μόνο για την τουαλέτα, χωρίς να ξεχνάμε το πάτωμα και τα χαλάκια.

5. Το σαλόνι: Είναι ο χώρος στον οποίο καθόμαστε πιο πολλές ώρες για αυτό πρέπει να ξεσκονίζουμε και να καθαρίζουμε πιο συχνά τον συγκεκριμένο χώρο αλλά και τα παιχνίδια ή τις συσκευές που χρησιμοποιούμε.

6. Το νεσεσέρ με τα καλλυντικά: Καλό είναι να διατηρούμε το νεσεσέρ αλλά και τα ίδια τα καλλυντικά που έρχονται σε άμεση επαφή με το δέρμα μας πάντα καθαρά.

7. Η κουζίνα: Οι πετσέτες κουζίνας, η τοστιέρα ή η καφετιέρα και το ψυγείο είναι ίσως αυτά που πλένουμε λιγότερο συχνά. Προσπαθήστε να τα καθαρίζετε όσο πιο συχνά μπορείτε!

8. Ο σκουπιδοτενεκές: Είναι το πιο προφανές σημείο όμως σπάνια το καθαρίζουμε. Προσπαθήστε να το περνάτε με ειδικά προϊόντα απολύμανσης κάθε φορά που αλλάζετε σακούλα.

9. Η πιατοθήκη: η πιατοθήκη που βάζουμε στον νιπτήρα για να στεγνώσουν τα πλυμένα πιάτα είναι εστία δημιουργίας μικρόβιων για αυτό πρέπει να την καθαρίζουμε συχνά πριν τα μεταφέρουμε αλλά και να στεγνώνουμε τα πιατικά με καθαρές πετσέτες.

10. Ο χώρος των κατοικίδιων: Τα αγαπημένα μας σκυλάκια και οι γάτες μπορούν να μεταφέρουν από έξω διάφορες βρωμιές για αυτό πρέπει να καθαρίζουμε τις γωνιές που παίζουν ή κοιμούνται με τα κατάλληλα προϊόντα. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή