Με την πλάτη στον τοίχο Εθνική και Ρανιέρι

Με την πλάτη στον τοίχο Εθνική και Ρανιέρι

2' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

 Η συγκομιδή μόλις ενός βαθμού έπειτα από τρεις αγωνιστικές στην προκριματική φάση του Euro 2016, έχει προκαλέσει σκεπτικισμό σε όλους όσοι σχετίζονται με την Εθνική ομάδα. Οι αποδοκιμασίες του κόσμου στα τελευταία λεπτά του αγώνα με τη Βόρεια Ιρλανδία στο Καραϊσκάκη, ήταν η αφορμή για να ξεκινήσει μία συζήτηση αναφορικά με το αύριο της ελληνικής ομάδας, που πριν από 3,5 μήνες έχασε στις λεπτομέρειες την πρόκριση στον προημιτελικό γύρο του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Χθες το μεσημέρι, ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Σαρρής συναντήθηκε με τον Κλαούντιο Ρανιέρι και ανέλυσαν την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στις τάξεις του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος. Οι δύο άνδρες σκέφθηκαν να μη ληφθούν εν θερμώ αποφάσεις και συμφώνησαν να τα πουν ξανά έπειτα από ένα δεκαήμερο, οπότε και ο Ιταλός τεχνικός θα βρίσκεται πάλι στην Ελλάδα για να παρακολουθήσει το ντέρμπι των «αιωνίων» στο Φάληρο.

Ακολούθως, το βράδυ η ηγεσία της ΕΠΟ αποφάσισε να απαντήσει μέσω της διεύθυνσης επικοινωνίας στην κριτική που ασκήθηκε στην Εθνική, αλλά και στην ίδια την ομοσπονδία. «Η ομάδα πράγματι ήταν κακή στον αγώνα με τη Βόρεια Ιρλανδία. Και δεν μπόρεσε (μόλις τρία εικοσιτετράωρα μετά την καλή της παρουσία στο Ελσίνκι) να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων. Αυτό όμως είχαν το θάρρος να το παραδεχθούν άμεσα και οι παίκτες και ο προπονητής αναλαμβάνοντας πλήρως την ευθύνη για το αποτέλεσμα».

Για τον πρόεδρο της ΕΠΟ επισημάνθηκε: «Ο Γιώργος Σαρρής προφανώς και κάνει λάθη, όπως κάνουν όλοι όσοι δουλεύουν ανά την υφήλιο. Ας δούμε όμως τι έπραξε στα αλήθεια όσον αφορά την Εθνική Ανδρών: α) Οταν ο προηγούμενος προπονητής αρνήθηκε τη συνέχιση της συνεργασίας του με την ομοσπονδία έκλεισε έναν απ’ τις καλύτερους προπονητές στον κόσμο ακριβώς με το ίδιο τίμημα συμβολαίου. Μάλιστα συνολικά το κόστος του προπονητικού επιτελείου της ομάδας είναι μικρότερο του προηγούμενου κατά 170.000 ευρώ. β) Εκανε στον Γιώργο Καραγκούνη πρόταση για την ανάληψη πόστου στην ομάδα πριν καν την επιστροφή της αποστολής από τη Βραζιλία. Ο πρώην αρχηγός της Εθνικής έκανε αποδεκτή την πρόταση και εργάζεται πλέον μαζί με τον προπονητή και τους παίκτες. γ) Ο κ. Σαρρής συναντήθηκε με τους ποδοσφαιριστές της Εθνικής, τους προσέφερε τη στήριξη της Ομοσπονδίας και συμφώνησε μαζί τους για όλα τα οικονομικά θέματα. Παράλληλα "όπλισε" τον προπονητή με τη δυνατότητα να έχει δίπλα του όλους τους συνεργάτες της απολύτου επιλογής του. Αυτά είναι τα… εγκλήματα του προέδρου για τον οποίο μόνον ότι ευθύνεται για το Μεσανατολικό και το Κυπριακό δεν ακούσαμε ακόμη… Γιατί μπορεί να το ακούσουμε κι αυτό».

«Από τους κορυφαίους»

Για τον Κλαούντιο Ρανιέρι τονίστηκε: «Προσπαθεί ν’ αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο αγωνιζόταν μέχρι τώρα η ομάδα και παράλληλα να την οδηγήσει στην πρόκριση. Τα αποτελέσματα μέχρι τώρα δεν τον βοηθούν. Την ευθύνη όμως για τα λάθη του δε τη διώχνει μακριά του. Την αναλαμβάνει πλήρως. Είναι ένας από τους κορυφαίους προπονητές ποδοσφαίρου και αν μη τι άλλο του οφείλεται στοιχειώδης σεβασμός».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή