Πρόσωπα

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

…Την απόφασή του να ακυρώσει τις επερχόμενες εμφανίσεις του στο Μεξικό ανακοίνωσε χθες ο Τζακ Ουάιτ (φωτ.), μετά τον θάνατο του μουσικού και μέλους της μπάντας του, Isaiah «Ikey» Owens. «Από σεβασμό για τον Ikey, οι υπόλοιπες συναυλίες της περιοδείας στο Μεξικό ματαιώνονται», αναφέρεται στην ιστοσελίδα του Ουάιτ. Ο 38χρονος Owens βρέθηκε νεκρός στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του, στην πόλη Πουέμπλα του Μεξικού.

…Τη συγγραφέα του βιβλίου «Η πόρτα με τις τρεις κλειδαριές», Σόνια Φερνάντεθ-Βιδάλ, προσκαλούν στην Αθήνα το Ινστιτούτο Θερβάντες, η Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Ευγενίδου και οι εκδόσεις Πατάκη σε μία και μοναδική διάλεξη με τίτλο «Επιστήμη: Πραγματικότητα η φαντασία;». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Πέμπτη (23/10, 7 μ.μ.) στο αμφιθέατρο του Ιδρύματος Ευγενίδου (Λ. Συγγρού 387) και σκοπό έχει να φέρει πιο κοντά το κοινό με τον κόσμο της εκλαΐκευσης της επιστήμης. Η Σόνια Φερνάντεθ-Βιδάλ είναι διδάκτωρ κβαντικής πληροφορίας και οπτικής και έχει εργαστεί μεταξύ άλλων στο Cern.

…Η βραβευμένη με Οσκαρ Φράνσις Μακ Ντόρμαντ πρωταγωνιστεί -είναι και στην παραγωγή- στη νέα σειρά του HBO με τίτλο «Olive Kitteridge», που θα προβάλλεται από τον Νοέμβριο στην Αμερική. Βασισμένη στη συλλογή άρθρων της δημοσιογράφου Ελίζαμπεθ Στράουτ, η σειρά εστιάζεται στην καθημερινότητα μιας μικρής πόλης των ΗΠΑ μέσα από τα μάτια μιας μεσήλικης, γκρινιάρας μαθηματικού και του συζύγου της, τον οποίο υποδύεται ο Ρίτσαρντ Τζένινγκς. Ρόλο επίσης στη σειρά θα έχει και ο Μπιλ Μάρεϊ.

…Δύο επιπλέον παραστάσεις ανακοίνωσε η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών για τα «Αίματα», την πρώτη δημιουργική απόπειρα του «κινηματογραφικού» Ευθύμη Φιλίππου στον χώρο του θεάτρου. Το πολυσυζητημένο έργο, που σκηνοθετεί η Αργυρώ Χιώτη, έχει προκαλέσει αναμφίβολα το ενδιαφέρον και την περιέργεια του κοινού την τελευταία εβδομάδα, οπότε αποφασίστηκε να προστεθούν οι δύο παραστάσεις το Σαββατοκύριακο 18-19/10 στις 6 μ.μ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή