Ενδιαφέρον από ξένα μακροπρόθεσμα funds για τις αποκρατικοποιήσεις

Ενδιαφέρον από ξένα μακροπρόθεσμα funds για τις αποκρατικοποιήσεις

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επαφές με εκπροσώπους μεγάλων επενδυτικών κεφαλαίων είχε χθες ο νέος επικεφαλής του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), Πασχάλης Μπουχώρης. Οι επαφές έγιναν στο Λονδίνο και στο πλαίσιο παρουσιάσεων που ανέλαβε να διοργανώσει η Bank of America (BofA) για λογαριασμό του ΤΑΙΠΕΔ.

Στην παρουσίαση συμμετείχαν 10 από τα μεγαλύτερα διεθνή επενδυτικά κεφάλαια, με εστίαση σε κρατικά περιουσιακά στοιχεία και έμφαση στις υποδομές. Πρόκειται για τις Global Investment Partners, Government of Singapore Investment Corporation, με επενδύσεις στα αεροδρόμια του Heathrow, της Βουδαπέστης και του Πεκίνου, Ginkgo, θυγατρική του κινεζικού sovereign wealth fund, Kuwait Investment Office, Allianz Capital, IFM κ.ά. «Παρά τη νευρικότητα των αγορών τις τελευταίες εβδομάδες τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, οι μακροπρόθεσμοι επενδυτές αξιολογούν θετικά τις προοπτικές ανάπτυξης των υποδομών στην Ελλάδα και ειδικότερα τις επενδυτικές δυνατότητες μέσω του προγράμματος που υλοποιεί το ΤΑΙΠΕΔ», ανέφερε η σχετική ανακοίνωση του Ταμείου. Το Ταμείο εκτιμά, μάλιστα, ότι η συμμετοχή μακροπρόθεσμων επενδυτών θα αυξηθεί υπό την προϋπόθεση της συνέχισης των μεταρρυθμίσεων και της διατήρησης της σταθερότητας στην ελληνική αγορά.

Toν κ. Μπουχώρη συνόδευαν στις συναντήσεις του ο επικεφαλής της επενδυτικής τραπεζικής της BofA Greece & Cyprus Ιωσήφ Κιουρουκόγλου και το στέλεχος του ΤΑΙΠΕΔ Κώστας Φουλίδης. Στο μεταξύ, χθες, το ΤΑΙΠΕΔ τροποποίησε για δεύτερη φορά το χρονοδιάγραμμα υποβολής δεσμευτικών προσφορών για την αξιοποίηση δύο Ολυμπιακών Ακινήτων (Ο.Α.). Πρόκειται για τα Ο.Α. του Ιπποδρόμου στο Μαρκόπουλο Αττικής και του Γαλατσίου στην Αθήνα. Νέα ημερομηνία υποβολής προσφορών ορίσθηκε η 28η Νοεμβρίου. Η προηγούμενη προθεσμία υποβολής των προσφορών έληγε σήμερα 17 Οκτωβρίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT