Διακοπή λειτουργίας ιδιωτικών ΙΕΚ

Διακοπή λειτουργίας ιδιωτικών ΙΕΚ

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την έναρξη διαδικασιών από πλευράς του υπουργείου Παιδείας για τη διακοπή λειτουργίας όσων ιδιωτικών ΙΕΚ δεν έχουν ρυθμίσει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, προανήγγειλε χθες από τη Βουλή ο κ. Α. Λοβέρδος.

Μιλώντας στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων, ο υπουργός Παιδείας είπε ότι μόλις τρία ιδιωτικά ΙΕΚ ρύθμισαν τα χρέη τους και παρουσίασε έγγραφη λίστα από την οποία προκύπτει ότι 19 ιδιωτικά ΙΕΚ εμφανίζονται με οφειλές που κυμαίνονται από ένα έως και 11 εκατομμύρια ευρώ.

Στο σημείο αυτό, πάντως, υπογράμμισε ότι δεν θα δεχθεί φαινόμενα κοροϊδίας, φέρνοντας ως παράδειγμα περίπτωση μεγαλοοφειλέτη, που έκανε ρύθμιση για 160 ευρώ μηνιαία δόση. «Θα έχουμε πεθάνει όλοι εμείς εδώ για να καταφέρει να ξεπληρώσει αυτός ο κύριος», σχολίασε.

Παράλληλα, ο κ. Λοβέρδος είπε ότι όλοι όσοι έχουν εγγραφεί και έχουν πληρώσει τα δίδακτρά τους στα ΙΕΚ που θα κλείσουν, θα μπορούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους στα δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή