Παρέμβαση με… βόμβα Πλατινί

Παρέμβαση με… βόμβα Πλατινί

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα θλιβερά γεγονότα που έλαβαν χώρα στο Βελιγράδι στον αγώνα της Σερβίας με την Αλβανία, προκάλεσαν την αντίδραση του προέδρου της UEFA, Μισέλ Πλατινί, ο οποίος αναφέρθηκε στα… επικίνδυνα πολιτικά παιχνίδια που αναμειγνύονται με το ποδόσφαιρο: «Φανταστείτε να ήταν μία βόμβα κάτω από το τηλεκατευθυνόμενο αεροπλανάκι. Τα επεισόδια αυτά είναι ντροπιαστικά. Αυτά τα πράγματα είναι επικίνδυνα, ειδικά σε χώρες που η πολιτική ένταση βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο».

Η ποινή για τις δύο ποδοσφαιρικές Ομοσπονδίες θα ληφθεί στις 23 Οκτωβρίου. Η σερβική ομοσπονδία κατηγορείται για ρίψη και χρήση πυροτεχνημάτων, διαταραχή του πλήθους, ανεπαρκή οργάνωση και χρήση λέιζερ. Οσον αφορά την αλβανική ομοσπονδία κατηγορείται για άρνηση συνέχισης του αγώνα και εμφάνιση παράνομου πανό. Σε ανακοίνωσή της χθες το βράδυ, η αλβανική ομοσπονδία ανέφερε πως δεν έχει αναγραφεί στο φύλλο αγώνος η είσοδος του τηλεκατευθυνόμενου ελικοπτέρου με τη σημαία. Στην επίσημη τοποθέτηση, αναφέρεται επίσης πως η αλβανική αποστολή δέχθηκε επίθεση κατά τη μεταφορά της στο γήπεδο, αλλά και πριν από την έναρξη του αγώνα.

Είναι χαρακτηριστικό πως ο παίκτης των Αλβανών και του ΠΑΣ Γιάννινα Αντι Λίλα, που ήταν ο πρώτος ποδοσφαιριστής που έτρεξε να απωθήσει τον Μίτροβιτς όταν ο τελευταίος επιχείρησε να κατεβάσει το ελικοφόρο, δεν έχει εμφανιστεί στην πόλη των Ιωαννίνων και έχει κλειστό το κινητό του τηλέφωνο. Η απολογία του θα κρίνει το μέλλον του στην ομάδα της Ηπείρου, με την τοπική κοινωνία να φαίνεται πως απαιτεί την απομάκρυνσή του.

Οι Σέρβοι ζητούν από την UEFA την επικύρωση του αγώνα υπέρ τους, καθώς τονίζουν ότι μοναδική υπεύθυνη για το γεγονός πως δεν συνεχίστηκε ο αγώνας είναι η Αλβανία.

• Ριζοσπαστικές αλλαγές στο ποδόσφαιρο προανήγγειλε ο Πλατινί κατά την παρουσίαση του νέου βιβλίου του, «Μιλάμε για ποδόσφαιρο», μιλώντας για την αναγκαιότητα της «λευκής κάρτας», η οποία θα τιμωρεί τους παίκτες με δεκάλεπτη αποβολή απ’ τον αγωνιστικό χώρο, ενώ υποστηρίζει τις πέντε αλλαγές, αντί τριών που ισχύουν σήμερα.

• Στην Αφρική ο ιός Εμπολα δημιουργεί πρόβλημα και στο ποδόσφαιρο, με το Μαρόκο να αρνείται να διοργανώσει το Κύπελλο Εθνών Αφρικής που είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί από τις 17 Ιανουαρίου έως τις 8 Φεβρουαρίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή