Επιμένουν στις υβριστικές επιθέσεις και στους ρατσιστικούς λόγους

Επιμένουν στις υβριστικές επιθέσεις και στους ρατσιστικούς λόγους

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

 «Αϊντε, ντροπή σου», είπε σε έντονα απαξιωτικό ύφος ο Ηλίας Παναγιώταρος απευθυνόμενος σε βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, μόνο και μόνο επειδή ο τελευταίος διαμαρτυρήθηκε για το περιεχόμενο ομιλίας στη Βουλή άλλου χρυσαυγίτη. «Αν δεν σου αρέσει να πεις στον Αθανασίου να μας κλείσει κι εμάς φυλακή», πρόσθεσε στο ίδιο ύφος, ανάλογο εκείνου με το οποίο και παλαιότερα, τους καιρούς της ανεξέλεγκτης δράσης της Χρυσής Αυγής, είχε θεαθεί να εξυβρίζει συντελεστές θεατρικής παράστασης στο Χυτήριο.

Η συζήτηση αφορούσε τον Ελευθέριο Βενιζέλο. Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Αντώνης Γρέγος άρχισε να λέει ότι ο εκ των μεγάλων ιστορικών ηγετών υπήρξε «πολιτικός της ήττας» και πως εξαιτίας χειρισμών του προκάλεσε αρνητικές εξελίξεις αναφορικά με τον ελληνισμό της Μικράς Ασίας.

«Είναι ντροπή να λέγονται αυτά τα πράγματα», διαμαρτυρήθηκε ο «γαλάζιος» Μανούσος Βολουδάκης.

«Οταν δεν σας αρέσει κάτι θα μας κλείνετε φυλακή; Αυτή είναι η άποψή μας. Αν σου αρέσει», αντέδρασε αμέσως ο Ηλίας Παναγιώταρος, πριν συνεχίσει με τα λοιπά προαναφερόμενα.

«Ακούγονται πράγματα που δεν πρέπει», επιχείρησε να παρέμβει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Κώστας Τριαντάφυλλος.

«Ειδικά εσείς να μη μας κρίνετε», του είπε ο Αντ. Γρέγος, πριν κλείσει την ομιλία του, λέγοντας: «Ο Βενιζέλος υπήρξε σφόδρα αντικομμουνιστής και αυτό καταχωρίζεται σαν ένα από τα θετικά του, είχε θεσπίσει το ιδιώνυμο, με το οποίο άνοιξε ο δρόμος για διώξεις σε βάρος των αριστερών».

Λίγες ώρες αργότερα, υβριστική επίθεση σε λειτουργούς της Δικαιοσύνης εξαπέλυε από του βήματος της Βουλής ο Μιχάλης Αρβανίτης, μιλώντας ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του συγκεκριμένου κόμματος. Αφού εξέφρασε εκ νέου ακραίο ρατσιστικό λόγο κατά αλλοδαπών που «ήρθαν εδώ ψωριάρηδες και πεινασμένοι και τους κάναμε ανθρώπους», έστρεψε τα πυρά του κατά προσωπικά του εισαγγελέα Εφετών Ισίδωρου Ντογιάκου, αλλά και συνολικά του δικαστικού σώματος, υποστηρίζοντας πως έχει αλωθεί από την εκτελεστική εξουσία. Παρεμβαίνοντας άμεσα, ο προεδρεύων της συνεδρίασης Ιωάννης Δριβελέγκας έδωσε εντολή να διαγραφούν τα όσα υβριστικά ελέχθησαν σε βάρος της Δικαιοσύνης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT