Απαισιόδοξοι οι σύμβουλοι μάνατζμεντ

Απαισιόδοξοι οι σύμβουλοι μάνατζμεντ

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επιδείνωση των μεσοπρόθεσμων προσδοκιών καταγράφει το τρίτο τρίμηνο του έτους ο Δείκτης Εμπιστοσύνης Συμβούλων Μάνατζμεντ (GMCCI), μετά τη βελτίωση που είχε καταγραφεί στον δείκτη το τρίμηνο Απριλίου – Ιουνίου.

Τα αποτελέσματα της έρευνας που διεξάγει ο Σύνδεσμος Εταιρειών Συμβούλων Μάνατζμεντ Ελλάδος (ΣΕΣΜΑ) για την κατάρτιση του δείκτη δείχνουν ότι ο μέσος όρος των διαφορών «θετικών» – «αρνητικών» απαντήσεων για τα πέντε μεγέθη του GMCCI – Οικονομική Συγκυρία μειώθηκε από 48,7 σε 36,9. Η αρνητική εξέλιξη οφείλεται κυρίως στην επιδείνωση των συνιστωσών του δείκτη για την οικονομική μεγέθυνση, την ανεργία και τις επενδύσεις παγίου κεφαλαίου.

Αντίθετα, οι προσδοκίες για τις εξαγωγές βελτιώθηκαν και όσον αφορά τον πληθωρισμό έμειναν σχεδόν αμετάβλητες. Οι προσδοκίες των συμβούλων μάνατζμεντ για τις εξελίξεις που αφορούν τους παραγωγικούς συντελεστές έγιναν περισσότερο απαισιόδοξες το τρίμηνο Ιουλίου – Σεπτεμβρίου. Ωστόσο η υποχώρηση του δείκτη GMCCI – Παραγωγικοί Συντελεστές ήταν μικρότερη από ό,τι η αντίστοιχη που καταγράφηκε στην οικονομική συγκυρία. Ο μέσος όρος του ισοζυγίου «θετικών» – «αρνητικών» απαντήσεων μειώθηκε από 33,1 σε 29,7. Στην εξέλιξη αυτή συνέβαλαν η χειροτέρευση των προσδοκιών που αφορούν την επιχειρηματικότητα και το θεσμικό πλαίσιο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT