Πολλά υποσχόμενο δικαστικό θρίλερ με αναμνήσεις από «Dr House»

Πολλά υποσχόμενο δικαστικό θρίλερ με αναμνήσεις από «Dr House»

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«How to Get Away with Murder», δηλαδή «πώς να τη γλιτώσεις αν κάνεις φόνο», είναι ο προκλητικός τίτλος της νέας αμερικανικής σειράς, μιας από τις πιο ενδιαφέρουσες της σεζόν που μόλις ξεκίνησε.

Ενδιαφέρουσα σε αρκετά επίπεδα: το «Murder» έχει αρχικά τα χαρακτηριστικά του δικαστικού θρίλερ. Μια καθηγήτρια Νομικής, η Αναλίζ Κίτινγκ, συνηθίζει να βάζει δύσκολα προβλήματα στους φοιτητές της. Οσοι ξεχωρίζουν αποκτούν το προνόμιο να την ακολουθούν στις υποθέσεις του δικηγορικού γραφείου που διευθύνει και βέβαια στις δικαστικές αίθουσες, όπου μέρος της σειράς εξελίσσεται. Εκτός της δικαστικής πλευράς όμως, η πλοκή εστιάζεται (τουλάχιστον) εξίσου και στο αστυνομικό κομμάτι. Η βασική υπόθεση, που συνέχει όλα τα επεισόδια του πρώτου κύκλου, έχει να κάνει με την εξιχνίαση της δολοφονίας μιας φοιτήτριας. Ταυτόχρονα καθένα από αυτά ασχολείται με μια ξεχωριστή –και έως τώρα αυτοτελή– δικαστική υπόθεση που η Αναλίζ και η ομάδα της αναλαμβάνουν.

Η Βαϊόλα Ντέιβις

Το πρώτο πλεονέκτημα της σειράς είναι ο κεντρικός χαρακτήρας, τον οποίο ερμηνεύει εξαιρετικά η βραβευμένη με Οσκαρ Βαϊόλα Ντέιβις. Πανέξυπνη και «σιδερένια» στο δικαστήριο αλλά αρκετά ευάλωτη στην προσωπική της ζωή, η Αναλίζ δεν διστάζει να αναλάβει τις πιο δύσκολες υποθέσεις αδιαφορώντας επί της ουσίας αν ο πελάτης της είναι ένοχος ή όχι. Αυτή η αμφιλεγόμενη ηθική διάσταση, που τείνει πλέον να γίνει κανόνας στην αμερικανική τηλεόραση, ταιριάζει εδώ γάντι λαμβάνοντας υπόψη πως η σειρά προσπαθεί να περιγράψει το ιδιαίτερο περιβάλλον του νομικού κόσμου, στον οποίο οι έννοιες του άσπρου και του μαύρου είναι μάλλον άγνωστες.

Η καταιγιστική σκηνοθεσία με τους ταχύτατους διαλόγους και τις αυθόρμητες εμπνεύσεις εισάγει ακόμα περισσότερο τον θεατή στο δικαστικό κλίμα, ενώ ο τρόπος που η Αναλίζ δουλεύει τις υποθέσεις θυμίζει έντονα εκείνον του Dr House από την ομώνυμη πολύ αγαπητή ιατρική σειρά.

Ενδιαφέροντες είναι επίσης –αν και όπως είναι λογικό δεν έχουν αναπτυχθεί πλήρως σε τέσσερα μόλις επεισόδια– και οι υπόλοιποι χαρακτήρες, κυρίως των φοιτητών. Από τον ιδεολόγο Γουές μέχρι τον κυνικό Ασερ και την υπερφιλόδοξη Μικαέλα, οι «ακόλουθοι» της Αναλίζ εικονίζουν επί της ουσίας ενδεικτικούς εκπροσώπους εκείνου του ανώτατα μορφωμένου και μελλοντικά ισχυρού τμήματος της σημερινής αμερικανικής κοινωνίας.

Οπως συμβαίνει πάντως με όλες, πάνω-κάτω, τις πολλά υποσχόμενες σειρές, είναι προτιμότερο να περιμένουμε να ολοκληρωθεί τουλάχιστον ο πρώτος κύκλος για να την κρίνουμε συνολικά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT