Δύσκολες και κρίσιμες αποστολές

Δύσκολες και κρίσιμες αποστολές

2' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τον τρόπο διεξαγωγής της φάσης των ομίλων των ευρωπαϊκών διοργανώσεων τα τελευταία χρόνια, η 3η αγωνιστική τους είναι συνήθως πολύ καθοριστική και δείχνει αν μία ομάδα έχει τη δυναμική να διεκδικήσει μέχρι τέλους την πρόκριση στην επόμενη φάση. Ειδικά στο Γιουρόπα Λιγκ, όπου δεν υπάρχει κανένα «μαξιλαράκι» για τον τρίτο κάθε ομίλου όπως υπάρχει αντίστοιχα στο Τσάμπιονς Λιγκ, αυτή η αγωνιστική πολύ συχνά ξεκαθαρίζει τα πράγματα, ειδικά για τις ομάδες που δεν έχουν ξεκινήσει καλά και δεν έχουν μία νίκη, έστω, για να πατήσουν πάνω της.

Με τη λογική αυτή, από τις τρεις ελληνικές ομάδες που ξαναρίχνονται την ερχόμενη Πέμπτη στη μάχη των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ, τη «θηλιά στον λαιμό του» την έχει μόνο ο Παναθηναϊκός. Μετρώντας δύο ήττες έως τώρα, ο αγώνας του με την Αϊντχόφεν στην Ολλανδία αποκτά ουσιαστικά χαρακτήρα πρόωρου τελικού. Αν νικήσει, θα αναζωπυρώσει τις ελπίδες του, αν χάσει θα μείνει με μηδέν βαθμούς και ουσιαστικά θα αποχαιρετήσει τα όπλα, ενώ η ισοπαλία θα κρατήσει μια χαραμάδα ανοικτή, με το ζητούμενο πλέον να είναι μόνο νίκες στα επόμενα τρία παιχνίδια. Οι «πράσινοι» αντιμετωπίζουν την Αϊντχόφεν τρεις μέρες πριν από το κλασικό ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης». Είναι δύο απανωτά κρας τεστ για την ομάδα του Γιάννη Αναστασίου, που θα δείξουν σε μεγάλο βαθμό εάν έχει την ποιότητα και τις αντοχές να είναι ανταγωνιστική στο υψηλότερο επίπεδο και αν μπορεί να κρατήσει με επιτυχία δύο καρπούζια κάτω από την ίδια μασχάλη. Η Αϊντχόφεν είναι πρωτοπόρος του ολλανδικού πρωταθλήματος και δεύτερο φαβορί, πλέον, στον 5ο όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ, με μία νίκη και μία ήττα (στο 94΄ του αγώνα της με την Ντιναμό στη Μόσχα) στις πρώτες δύο αγωνιστικές. Στον άλλο αγώνα του ομίλου, η Εστορίλ (3 β.) υποδέχεται την Ντιναμό Μόσχας (6 β.).

Ακόμα πιο δύσκολη αποστολή έχει ο Αστέρας Τρίπολης, ο οποίος αντιμετωπίζει την ίδια ώρα (22.05) την Τότεναμ στο Λονδίνο. Οι Αρκάδες, όμως, πηγαίνουν εκεί ως πρωτοπόροι του 3ου ομίλου και με «προίκα» 4 βαθμών, όντας μέχρι στιγμής μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις του Γιουρόπα Λιγκ. Δεν έχουν άγχος ούτε μεγάλη βαθμολογική πίεση, σε αντίθεση με τους Αγγλους, που επιβάλλεται να νικήσουν για να μη βρεθούν προ εκπλήξεως. Η Τότεναμ χρησιμοποιούσε έως τώρα κατά βάση εφεδρικούς παίκτες, θεωρώντας προφανώς «σίγουρη» την πρόκρισή της, αλλά έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα μετά τις δύο ισοπαλίες που έχει, διόλου απίθανο να πάρει στα πιο σοβαρά τη διοργάνωση. Στο άλλο ματς του ομίλου, η Παρτιζάν (1 β.) υποδέχεται την Μπεσίκτας (2 β.), στο ίδιο γήπεδο όπου την περασμένη Τρίτη διεκόπη ο επεισοδιακός αγώνας της Σερβίας με την Αλβανία. Το κλίμα παραμένει βαρύ και ενδεχομένως να επηρεάσει και αυτό το παιχνίδι.

Ο πήχυς είναι ψηλά και για τον ΠΑΟΚ, ο οποίος αντιμετωπίζει δύο ώρες νωρίτερα (20.00) τη Φιορεντίνα, με τη διαφορά ότι την υποδέχεται στην Τούμπα και τη βρίσκει αρκετά χαλαρή, μιας και είναι η μόνη ομάδα του 11ου ομίλου που έχει δύο νίκες και βρίσκεται πολύ κοντά στην πρόκριση. Παρά την ήττα του στη Γαλλία, ο ΠΑΟΚ παραμένει μαζί με την ιταλική ομάδα φαβορί για την πρόκριση και ξέρει ότι με νίκη την Πέμπτη θα ισχυροποιήσει κατά πολύ τη θέση του. Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, η Ντιναμό Μινσκ (0 β.) υποδέχεται την Γκινγκάμπ (3 β.).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT