Πίσω από τις κάμερες

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προσλήψεις με… χαρτάκι

Η ΕΠΟ αποφάσισε να ζητήσει τις παραιτήσεις των προπονητών της Εθνικής Νέων έπειτα από την ήττα με 10-0 από την Ελβετία σε φιλικό παιχνίδι. Ομως οι προπονητές αυτοί είχαν προσληφθεί μόλις πριν από 45 ημέρες και όπως προέκυψε από τα πρακτικά του Δ.Σ. της ΕΠΟ ήταν επιλογές του Κλάουντιο Ρανιέρι. Η διοίκηση της ομοσπονδίας δεν είχε γνώση ούτε του βιογραφικού ούτε των δυνατοτήτων ούτε καν του ονόματος ορισμένων προπονητών που προσέλαβε. Ο Ρανιέρι, στο μικρό διάστημα που είναι προπονητής της Εθνικής Ανδρών, δεν έχει επαρκή γνώση του εγχώριου ποδοσφαιρικού γίγνεσθαι. Επομένως, θα έπρεπε οι όποιες εισηγήσεις του να εξεταστούν από τη διοίκηση και αν χρειαστεί να υπάρξει διαβούλευση. Αντί αυτών, ο πρόεδρος, Γ. Σαρρής, διάβασε στο Δ.Σ. το χαρτάκι με τα ονόματα που του έδωσε ο Ρανιέρι, ζήτησε από τους υπόλοιπους να τα επικυρώσουν διά της ψήφου τους και όταν κάποιοι αντέδρασαν, τους ζήτησε να πάψουν για να μην καταγραφούν οι αντιρρήσεις τους στα πρακτικά!

ΜΠΛΟΥ.

Δεν τον έμαθαν τώρα

«Αυτός ήρθε για να παίξει». Με αυτή την ατάκα, οι σχολιαστές του πρόσφατου αγώνα των Χιούστον Ρόκετς με τους Πέλικανς της Νέας Ορλεάνης «καλωσόρισαν» τον –εξαιρετικό στα φιλικά– Κώστα Παπανικολάου στο ΝΒΑ. Το… φλερτ του διεθνούς φόργουορντ με το καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου κρατά εδώ και περίπου μία πενταετία και έχει τις ρίζες του στο παγκόσμιο πρωτάθλημα εφήβων που διεξήχθη στη Νέα Ζηλανδία. Ο 19χρονος –τότε– παίκτης του Αρη είχε εντυπωσιάσει τους σκάουτερ του ΝΒΑ με τα σωματικά του προσόντα, αφού η σωματοδομή του ξεχώριζε από τους υπόλοιπους συνομήλικούς του. Το όνομά του μπήκε από τότε στο μπλοκάκι και των Ρόκετς, στους οποίους πλέον ανήκει. Βέβαια, δεν ήταν όλα ρόδινα μέχρι να φτάσει ο Παπανικολάου στο ΝΒΑ, αφού αρκετούς είχε ξενίσει η συμπεριφορά των οπαδών των Νιου Γιορκ Νικς, το 2012, όταν η ομάδα τους τον είχε επιλέξει στο νούμερο 48 του ντραφτ. Είναι στην ψυχολογία του, μάλλον, όταν αμφισβητείται, να αποδίδει καλύτερα…

Στ. Δημ.

Ελληνικά δελτία στα αγγλικά

Με αγγλικά γράμματα γράφονται τα ονόματα των αθλητών στα ελληνικά δελτία που εκδίδει η Οργανωτική Επιτροπή του Μαραθωνίου της Αθήνας. Σε κανέναν αγώνα στο εξωτερικό οι Ελληνες δεν αναφέρονται με ελληνική γραμματοσειρά, παρόλο που η γλώσσα μας είναι αρκετούς αιώνες παλαιότερη από τα αγγλικά.

Σπυρ. Σπαν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT