Η δομή της Χ.Α. παραπέμπει σε εποχές σκοταδισμού

Η δομή της Χ.Α. παραπέμπει σε εποχές σκοταδισμού

2' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις πλέον σκοταδιστικές εποχές ναζιστικών και αυταρχικών καθεστώτων παραπέμπουν τα αποκαλυπτικά στοιχεία της δικαστικής έρευνας για τη οργάνωση και τη δομή της Χρυσής Αυγής, η οποία χαρακτηρίζεται, τεκμηριωμένα, από τον εισαγγελέα Ισίδωρο Ντογιάκο «εγκληματική οργάνωση – κόμμα».

Πέραν της προσωπολατρικής πίστης προς τον αρχηγό, που οδηγεί, όπως αναφέρεται στην εισαγγελική πρόταση, σε «τυφλή υπακοή τους πάντες στην εκτέλεση των εντολών του», περιγράφονται τελετές μύησης στελεχών και μελών που προκαλούν ανατριχίλα. «Η πίστη στον αρχηγό -αναφέρει ο εισαγγελέας αξιοποιώντας σχετικά βίντεο και μαρτυρίες προστατευόμενων μαρτύρων- επισφραγίζεται πανηγυρικά με τη διαδικασία του “όρκου”, σε τελετές μυστικιστικού χαρακτήρα, με οιονεί θρησκευτική κατάνυξη, που οργανώνονται από πιστά σε αυτόν και την οργάνωση πρόσωπα, συνήθως ανώτερα στην ιεραρχία -κατά την εαρινή και χειμερινή ισημερία στην ύπαιθρο- υπό το φως αναμμένων πυρσών».

Η πλύση εγκεφάλου των μελών της Χ.Α., τα οποία όπως αποκαλύπτεται δεν φέρουν -για λόγους συνωμοτικότητας- κομματικές ταυτότητες, ούτε είναι γραμμένα πουθενά, αλλά φέρουν ταυτότητες με μυστικούς κωδικούς, τους δημιουργεί την πεποίθηση ορκισμένων και φανατικών που δεν ορρωδούν προ ουδενός.

«Τα άτομα αυτά, σημειώνει ο εισαγγελέας, χωρίς καμία απολύτως περίσκεψη, κριτική ή στοιχειώδη, έστω, σκέψη και ασφαλώς χωρίς απολύτως καμία αντίρρηση, πειθήνια και άβουλα όργανα των κομματικών επιταγών των ηγετικών στελεχών, έσπευδαν για την εκτέλεση πάσης φύσεως εντολών, έναντι οποιουδήποτε κόστους και τιμήματος, έτοιμα και πρόθυμα να αφαιρέσουν ακόμη και ανθρώπινες ζωές». Οπως άλλωστε προκύπτει από καταγεγραμμένα βίντεο που κατασχέθηκαν στον σκληρό δίσκο του υπολογιστή του στελέχους της Χ.Α. Γιώργου Πατέλη, οι τιμωρίες όσων δεν υπάκουαν τυφλά στις εντολές ή έκαναν απόπειρες αποστασιοποίησης από τη δράση της Χ.Α. ήταν εξοντωτικές και ταπεινωτικές.

«Οσο πιο μεγάλη», αναφέρεται στο αποκαλυπτικό υλικό που είναι πλέον στα χέρια της Δικαιοσύνης, «η καταπάτηση του όρκου τόσο οι υπόλοιποι ορκισμένοι είναι υποχρεωμένοι να τον καταδιώξουν με σιδερένια πυγμή για του καταδείξουν το λάθος. Ζήτω ο αρχηγός. Ζήτω η Χ.Α. Ζήτω ο θάνατος».

Οι προστατευόμενοι

Μέσα σε αυτό το κλίμα σκοταδισμού και εγκληματικής δράσης, αποκτούν για τις δικαστικές αρχές εξαιρετική αξία οι καταθέσεις των πέντε προστατευόμενων μαρτύρων, πρώην στελεχών της Χρυσής Αυγής, που τόλμησαν να προσέλθουν ενώπιον των αρμόδιων δικαστικών αρχών και να μιλήσουν. Οι καταθέσεις τους, οι πρώτες έγιναν τις πρώτες ημέρες των δικαστικών ερευνών, όταν οργάνωσε την ανάκριση ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης, υπήρξαν πολύτιμες.

Οπως εκτιμά ο εισαγγελέας Ισίδωρος Ντογιάκος, το σύνολο των αποκαλυπτικών καταθέσεων των προστατευόμενων μαρτύρων επιβεβαιώνεται πλήρως από την πληθώρα των στοιχείων που ήρθαν στο φως κατά τη διάρκεια των δικαστικών ερευνών για την πολυσύνθετη εγκληματική δράση της Χ.Α. Οι προστατευόμενοι μάρτυρες, σύμφωνα με πληροφορίες, λόγω των απειλών που δέχονται -άλλωστε έχει εξαπολυθεί συντονισμένη προσπάθεια απαξίωσής τους από τη Χ.Α.- δεν θα καταθέσουν στη δίκη. Θα αναγνωστούν μόνον οι καταθέσεις τους που έδωσαν τη δυνατότητα στη Δικαιοσύνη να σηκώσει την κουρτίνα του σκοταδισμού και να αποκαλύψει το πραγματικό πρόσωπο της Χ.Α.

Η απόλυτη επιβεβαίωση τόσο των αρχικών διώξεων που άσκησε ο αντεισαγγελέας του Α.Π. Χαράλαμπος Βουρλιώτης όσο και οι καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων σημειώνεται στην πρόταση Ντογιάκου και δεν είναι τυχαίο πως, αφού ιστορούνται στις 700 σελίδες της πρότασής του τα αποκαλυπτικά στοιχεία που έχουν προκύψει από άλλες πηγές, τελευταία ο εισαγγελέας παραθέτει τις καταθέσεις από τους προστατευόμενους, αφήνοντας τα συμπεράσματα στον κάθε αναγνώστη…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT