Ακαρπες οι έρευνες για τον αγνοούμενο μετανάστη ανοιχτά της Ρόδου

Ακαρπες οι έρευνες για τον αγνοούμενο μετανάστη ανοιχτά της Ρόδου

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνολικά 79 παράτυποι μετανάστες, που επέβαιναν σε σκάφος, περισυνελέγησαν, το πρωί, από φορτηγό πλοίο 30 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά της Ρόδου, ενώ άκαρπες παραμένουν έως τώρα οι έρευνες για τον εντοπισμό ενός αγνοούμενου ομοεθνή τους, 36 ετών.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, ο αγνοούμενος, κατά τη διαδικασία της μετεπιβίβασης από τη λέμβο, που βρισκόταν σε δυσχερή θέση, λόγω άσχημων καιρικών συνθηκών, στο φορτηγό πλοίο έπεσε στη θάλασσα και έκτοτε αγνοείται. Οι παράτυποι μετανάστες μεταξύ των οποίων και ένας διακινητής, 44 ετών, παρελήφθησαν από ναυαγοσωστικό σκάφος του Λιμενικού και οδηγήθηκαν στο λιμάνι Ακαντιάς Ρόδου.

Οι έρευνες πραγματοποιούνται από μία κανονιοφόρο του πολεμικού ναυτικού και ελικόπτερο super puma.

Στο μεταξύ 34 παράτυποι μετανάστες, που επέβαιναν σε φουσκωτή λέμβο που παρουσίασε εισροή υδάτων, περισυνελέγησαν από πλωτό του λιμενικού στη θαλάσσια περιοχή 1,5 ναυτικό μίλι ανοιχτά της Σαμοθράκης και μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Καμαριώτισσας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή