Την άλλη Κυριακή η ανακοίνωση αποτελεσμάτων των stress test

Την άλλη Κυριακή η ανακοίνωση αποτελεσμάτων των stress test

2' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του πανευρωπαϊκού stress test. Οι ανακοινώσεις της ΕΚΤ έχουν προγραμματιστεί για την Κυριακή 26 Οκτωβρίου, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, η ΕΚΤ θα ενημερώσει σε ανώτατο επίπεδο τις διοικήσεις των τραπεζών την Πέμπτη 23 Οκτωβρίου. Μόλις μάθουν το αποτέλεσμα, οι τράπεζες θα μπορούν να καταθέσουν εγγράφως τυχόν αντιρρήσεις. Τη Δευτέρα 27 Οκτωβρίου νωρίς το πρωί, πριν από την έναρξη της συνεδρίασης του Χ.Α., οι τράπεζες θα ανακοινώσουν το πώς θα καλύψουν τις τυχόν κεφαλαιακές ανάγκες που θα προκύψουν από την άσκηση.

Οι τιμές των τροφίμων αυξήθηκαν κατά μέσον όρο 24% στις τρεις χώρες της Δυτικής Αφρικής που πλήττονται περισσότερο από την επιδημία του Εμπολα, αναγκάζοντας ορισμένες οικογένειες να περιορίσουν τη λήψη τροφής ακόμη και στο ένα γεύμα ημερησίως. Οι περιοχές παραγωγής τροφίμων της Γουινέας, της Σιέρα Λεόνε και της Λιβερίας έχουν πληγεί σοβαρά από τη χειρότερη επιδημία αιμορραγικού πυρετού που έχει καταγραφεί ποτέ και η οποία έχει ήδη στοιχίσει τη ζωή σε 4.500 ανθρώπους.

Διαγωνισμός για τσιπ στα πακέτα τσιγάρων

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τις εγχώριες καπνοβιομηχανίες αλλά και τις ξένες εταιρείες, προκειμένου μέχρι το τέλος του έτους να υποβάλλουν τις προτάσεις τους στον διαγωνισμό για την τοποθέτηση ηλεκτρονικών συστημάτων σήμανσης – ιχνηλασιμότητας και ψηφιακής επαλήθευσης σε όλα τα πακέτα τσιγάρων και καπνού. Η γ.γ. Δημοσίων Εσόδων, Κατερίνα Σαββαΐδου, δημοσίευσε αυτή την εβδομάδα την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τον διαγωνισμό, όπου οι προτάσεις των συστημάτων που θα υποβληθούν θα πρέπει να είναι συμβατές με το πληροφοριακό σύστημα των τελωνείων ICISnet καθώς και με τις προβλέψεις της Κοινοτικής Οδηγίας για τα προϊόντα καπνού και να μπορεί να εφαρμοστεί και στα αλκοολούχα ποτά. Στις προτάσεις που θα υποβληθούν, θα πρέπει να περιγράφεται η μορφή και τα χαρακτηριστικά της σήμανσης και τα βασικά τεχνικά πρότυπα του συστήματος παρακολούθησης και εντοπισμού, καθώς και κοστολογικά στοιχεία.

Δημόσιο χρέος κάτω του 100% του AEΠ πριν από το 2017 εκτιμά ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου Χάρης Γεωργιάδης, ο οποίος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής για τον προϋπολογισμό του 2015 ανέφερε ότι το δημοσιονομικό έλλειμμα για το 2014 θα είναι κάτω από το όριο του 3%, που θέτει η Ε.Ε.

Απεργία εργαζομένων σε εμπορικά καταστήματα

Απεργία προκήρυξε για την Κυριακή 2 Νοεμβρίου η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος, ημέρα κατά την οποία τα εμπορικά καταστήματα επιτρέπεται να είναι ανοιχτά, καθώς η εν λόγω Κυριακή είναι η πρώτη του δεκαήμερου εκπτώσεων του Νοεμβρίου. Η ΟΙΥΕ αποφάσισε, επίσης, την πραγματοποίηση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στις 7 Νοεμβρίου 2014, ημέρα οριστικής εκδίκασης στο Συμβούλιο της Επικρατείας της κοινής προσφυγής εργαζομένων και εργοδοτών για απαγόρευση της πιλοτικής λειτουργίας των καταστημάτων σε 10 περιοχές της χώρας όλες τις Κυριακές του έτους.

«Σπόντα» στην απόφαση του ΣτΕ για τις Κυριακές μέσω twitter

Σε διαμετρικά αντίθετο πνεύμα με τους εμποροϋπαλλήλους ο τέως υπουργός Ανάπτυξης. Ο κ. Κωστής Χατζηδάκης σχολίασε με σκωπτικό τρόπο την απόφαση της γαλλικής κυβέρνησης να επιτρέπεται η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές. «Μετά την Ιταλία και την Κύπρο, τώρα και στη Γαλλία ανοιχτά καταστήματα τις Κυριακές. Εμείς, ευτυχώς, γλιτώσαμε από αυτή την ηθική βλάβη!» έγραψε στον λογαριασμό του στο twitter. Σαφής αναφορά, αν μη τι άλλο, του κ. Κ. Χατζηδάκη, υπέρμαχου της κυριακάτικης λειτουργίας των καταστημάτων, στην απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT