Οι επενδυτές επιστρέφουν στην Ισπανία

Οι επενδυτές επιστρέφουν στην Ισπανία

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παρά τις ανησυχίες για την ταχύτητα της ανάκαμψης της ευρωπαϊκής οικονομίας, οι επενδυτές στην αγορά ακινήτων της Γηραιάς Ηπείρου φαίνεται πως είναι αισιόδοξοι. Σε σχετική εκδήλωση της Knight Frank, προέκυψε ότι οι περισσότεροι επενδυτές είναι αισιόδοξοι για τη βελτίωση των αποδόσεων και την αύξηση των ενοικίων στην αγορά ακινήτων των μεγαλύτερων πόλεων της ηπειρωτικής Ευρώπης.

Ιδιαίτερης μνείας χρήζει και το γεγονός ότι σε μια ζωντανή δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε (μεταξύ 200 επαγγελματιών), προέκυψε ότι η Ισπανία αποτελεί, τουλάχιστον για το 2014, τον υπ’ αριθμό ένα προορισμό για τους επενδυτές ακινήτων. Η χώρα της Ιβηρικής Χερσονήσου συγκέντρωσε το 26% των προτιμήσεων, ενώ ακολούθησαν με μερίδιο της τάξεως του 25,3% η Μεγ. Βρετανία και με 19,2% η Γερμανία.

Ειδικότερα, εξαιρουμένης της Φρανκφούρτης, οι τιμές πώλησης των ακινήτων σε όλες τις ευρωπαϊκές μεγαλουπόλεις παραμένουν χαμηλότερα από το ιστορικό τους υψηλό. Παράλληλα, οι αξίες προβλέπεται ότι θα εξακολουθήσουν να αυξάνονται, ως αποτέλεσμα της εκτίμησης για υψηλότερα ενοίκια. Αντίστοιχα, σε γενικές γραμμές, οι αποδόσεις των ακινήτων εισοδήματος αναμένεται να διατηρηθούν σταθερές, ενώ σε πόλεις όπως το Αμστερνταμ, οι Βρυξέλλες, η Μαδρίτη και το Μιλάνο προβλέπεται να αυξηθούν ακόμα περισσότερο.

Από πλευράς ενοικίων, τη μεγαλύτερη αύξηση αναμένεται να σημειώσει το Σίτι του Λονδίνου, ενώ σημαντική άνοδος προβλέπεται επίσης και για τη Φρανκφούρτη, το Μιλάνο και τη Μαδρίτη. Σταθερές προβλέπονται οι τιμές ενοικίων σε Παρίσι, Αμστερνταμ, Βρυξέλλες και στο Γουέστ Εντ του Λονδίνου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή