1,5 δισ. ευρώ στα γερμανικά ξενοδοχεία

1,5 δισ. ευρώ στα γερμανικά ξενοδοχεία

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πάνω από 1,5 δισ. ευρώ είχαν προσελκύσει τα ξενοδοχειακά ακίνητα της Γερμανίας από την αρχή του έτους έως το τέλος Ιουλίου. Σύμφωνα με σχετική έρευνα της HVS, το σχετικό μέγεθος αποτελεί ιστορικό υψηλό, καθώς το επενδυτικό ενδιαφέρον για τη συγκεκριμένη κατηγορία έχει κορυφωθεί. Μάλιστα, συγκριτικά με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, συνιστά αύξηση που ξεπερνά το 100%, καθώς κατά το 2013 είχαν καταγραφεί 800 εκατ. ευρώ επενδύσεις σε ξενοδοχειακά ακίνητα. Την ίδια περίοδο, η μέση αύξηση εσόδων ανά δωμάτιο διαμορφώθηκε στο 2,5% σε ετήσια βάση, κυρίως λόγω της ανόδου της πληρότητας.

Οι επενδυτές δείχνουν ιδιαίτερη προτίμηση στη γερμανική ξενοδοχειακή αγορά ακινήτων λόγω των χαμηλών επιτοκίων. Ενας ακόμα λόγος είναι η στροφή των επενδυτών σε άλλες κατηγορίες ακινήτων, πέραν δηλαδή των γραφείων και των εμπορικών κέντρων, που προσφέρουν μεγαλύτερες αποδόσεις. Μεταξύ των πρόσφατων αγοραπωλησιών που ξεχώρισαν, περιλαμβάνεται η μεταβίβαση ενός χαρτοφυλακίου 86 ξενοδοχείων από την Accor σε επενδυτικά κεφάλαια της Moor Park, αντί συνολικού τιμήματος 722 εκατ. ευρώ. Τα 67 από αυτά τα ακίνητα βρίσκονται στη Γερμανία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή