Δωρεές 26,8 εκατ. από το Ιδρυμα «Σταύρος Νιάρχος»

Δωρεές 26,8 εκατ. από το Ιδρυμα «Σταύρος Νιάρχος»

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σημαντική είδηση αποτελεί η χθεσινή ανακοίνωση του νέου κύκλου δωρεών από το Ιδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» για τους τομείς της τέχνης και του πολιτισμού, της παιδείας, της υγείας και του αθλητισμού, της κοινωνικής πρόνοιας. Το Δ.Σ του Ιδρύματος ενέκρινε 88 νέες δωρεές, συνολικού ύψους 26,8 εκατ. ευρώ, για τη στήριξη μη κερδοσκοπικών οργανισμών (ΜΚΟ) και προγραμμάτων, η δράση των οποίων αναμένεται να δημιουργήσει θετικά οφέλη τόσο στην Ελλάδα όσο και σε διεθνές επίπεδο.

Αρκετές από αυτές τις νέες δωρεές αποτελούν μέρος της τριετούς πρωτοβουλίας του Ιδρύματος, ύψους 100 εκατ. ευρώ, για τη συμβολή στην αντιμετώπιση της κοινωνικοοικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, η οποία έχει πλέον ολοκληρωθεί, όσο και της πρωτοβουλίας του, ύψους επιπλέον 100 εκατ. ευρώ, για τη συμβολή στην αντιμετώπιση του υψηλού ποσοστού ανεργίας των νέων και τη δημιουργία νέων ευκαιριών για τη νέα γενιά της χώρας.

Στους τομείς των τεχνών και του πολιτισμού, το Ιδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» ενέκρινε συνολικά 20 δωρεές, ύψους 6,73 εκατομμυρίων ευρώ, με στόχο αυτές να καταστήσουν ευκολότερη την πρόσβαση του ευρύτερου κοινού στις τέχνες, να προωθήσουν την ελληνική τέχνη στο εξωτερικό, να στηρίξουν δημιουργικές συνεργασίες μεταξύ Ελλήνων και ξένων ταλαντούχων καλλιτεχνών, αλλά και να διαδώσουν τον ελληνικό πολιτισμό σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο.

Υποτροφίες

Στον τομέα της παιδείας εγκρίθηκαν 29 δωρεές, ύψους 4,58 εκατ. ευρώ, για την υλοποίηση ερευνητικών και εκπαιδευτικών προγραμμάτων, τη χορήγηση προγραμμάτων υποτροφιών αλλά και την παροχή των απαραίτητων υποδομών σε εκπαιδευτικούς οργανισμούς και ιδρύματα στην Ελλάδα και διεθνώς.

Στους τομείς υγείας και αθλητισμού μέσω 16 νέων δωρεών, ύψους 10,23 εκατ. ευρώ, ο βασικός σκοπός του Ιδρύματος είναι να συμβάλει στη βελτίωση της υγείας όλων όσοι έχουν εντονότερη ανάγκη και ταυτόχρονα να συνεισφέρει στη διεύρυνση της προσβασιμότητας σε ολοκληρωμένες υπηρεσίες φροντίδας υγείας. Επιπλέον, οι νέες αυτές δωρεές θα προσφέρουν στήριξη σε νέους αθλητές και θα συμβάλουν στην προώθηση ενός πιο υγιεινού τρόπου ζωής, προάγοντας παράλληλα τον αθλητισμό σε παιδιά που ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές. Στον τομέα της κοινωνικής πρόνοιας, με 23 νέες δωρεές, ύψους 5,25 εκατ. ευρώ, το Ιδρυμα στηρίζει προγράμματα και οργανισμούς που εργάζονται για την αντιμετώπιση της φτώχειας, υποστηρίζουν ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, ενώ παράλληλα προωθούν την ανάπτυξη του κοινωφελούς τομέα. Επιπλέον το Ιδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» με δωρεά πέντε εκατ. ευρώ είναι υποστηρικτής του πανεπιστημίου Johns Hopkins των ΗΠΑ, του Maryland Institute College of Art και του Maryland Film Festival στη δημιουργία του Κέντρου Κινηματογράφου Σταύρος Νιάρχος στο κτίριο του Parkway Theater στη Βαλτιμόρη, ένα κέντρο το οποίο προγραμματίζεται να ξεκινήσει τη λειτουργία του στα τέλη του 2016.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή