«Επανεκκίνηση» στον Παναθηναϊκό

«Επανεκκίνηση» στον Παναθηναϊκό

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε κατάσταση συναγερμού τέθηκε ο Παναθηναϊκός αμέσως μετά την ήττα – σοκ από τον ΟΦΗ στη Λεωφόρο που άνοιξε ακόμη περισσότερο την πληγή από το Εστορίλ. Η αντίδραση όλων ήταν άμεση και εκδηλώθηκε τόσο με ανοικτή συζήτηση μεταξύ παικτών και τεχνικής ηγεσίας, όσο και με συνεχή επικοινωνία του Γιάννη Αλαφούζου με τους επικεφαλής του ποδοσφαιρικού τμήματος. Ο στόχος προφανής: να αναζητηθούν τα αίτια των κακών εμφανίσεων, να αποφορτιστεί η συσσωρευμένη πίεση και μέσα από τη διαδικασία ενός ψυχολογικού ηλεκτροσόκ, να γίνει μια νέα εκκίνηση που θα φέρει ξανά επιτυχίες.

Πλέον, ακολουθεί ένα διάστημα 17 ημερών με έξι πολύ δύσκολα παιχνίδια στις τρεις διοργανώσεις και θα χρειαστεί να αλλάξει θεαματικά η ομάδα την εικόνα της για να μείνει μέσα σε όλους τους στόχους της. Η προσπάθεια ανασύνταξης και συσπείρωσης ξεκίνησε με ομιλία του Γιάννη Αναστασίου στ’ αποδυτήρια, πριν από την προπόνηση. «Πρέπει να μείνουμε ενωμένοι στα δύσκολα και να φανούμε ομάδα, όπως το κάναμε και πέρσι σε όλες τις δύσκολες στιγμές. Σίγουρα θα υπάρξει αμφισβήτηση. Τη νιώθουμε ήδη. Εχουμε δείξει ποιες είναι οι δυνατότητές μας και περιμένω χωρίς πολλά λόγια να βγάλουμε ξανά στο γήπεδο το καλό μας πρόσωπο και να κάνουμε το restart. Εχουμε βιώσει ξανά τέτοιες καταστάσεις και βγήκαμε νικητές» ήταν η κεντρική ιδέα της ομιλίας του 41χρονου προπονητή, με τους πιο έμπειρους παίκτες να παίρνουν εν συνεχεία τον λόγο και να προσπαθούν να δώσουν τις δικές τους εξηγήσεις.

«Η ευθύνη είναι συλλογική. Ολοι οφείλουμε δουλέψουμε πιο σκληρά για να βγάλουμε την ομάδα από τη δύσκολη θέση» τόνισε ο Ζέκα, «δεν καταλαβαίνω γιατί αποδιοργανωνόμαστε μέσα στα παιχνίδια. Πρέπει να σταματήσει αυτό» είπε ο Πράνιτς, «όλοι πρέπει να βοηθάμε και να καλύπτουμε τους συμπαίκτες μας» συμπλήρωσε ο Σίλντενφελντ, «δεν πρέπει να υποτιμάμε τον αντίπαλο και να υπερτιμάμε την ομάδα μας. Να ψάχνουμε το απλό μέσα στο παιχνίδι και όχι το δύσκολο. Μας κοστίζει που δεν κάνουμε τα απλά πράγματα» ήταν η άποψη του Κοτσόλη, «πρέπει ο καθένας μας να καλύπτει τον χώρο του. Πάνω στον πανικό της στιγμής, χάνουμε τις θέσεις μας και το πληρώνουμε ακριβά» είπε ο Μπούρμπος. Ακολούθησε ανάλυση επιλεγμένων φάσεων στο βίντεο, όπως και κατ’ ιδίαν συζητήσεις του Αναστασίου με αρκετούς παίκτες του.

• Θετική αίσθηση προκάλεσαν στους «πράσινους» οι δηλώσεις του Τζενάρο Γκατούζο μετά το παιχνίδι: «Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από τον κόσμο και τον προπονητή του Παναθηναϊκού. Σε ορισμένες στιγμές δεν μου άρεσε η συμπεριφορά των παικτών μου. Πολλές φορές στο δεύτερο ημίχρονο τους είδα να πέφτουν και δεν υπήρχε λόγος γι’ αυτό. Η τακτική αυτή δεν είναι σωστή και δεν δείχνει σεβασμό στο άθλημα που παίζουμε».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT