«Δεν φέρουν ευθύνη οι 27 παράνομοι συμβασιούχοι»

«Δεν φέρουν ευθύνη οι 27 παράνομοι συμβασιούχοι»

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Μη βγάλετε στην ανεργία αυτούς τους φτωχοδιάβολους». Πρόκειται για ένα από τα επιχειρήματα που προβλήθηκαν κατά τη χθεσινή συνάντηση μεταξύ του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη και του δημάρχου Κερατσινίου-Δραπετσώνας Χρήστου Βρεττάκου, με αντικείμενο 27 παράνομες μετατροπές συμβάσεων υπαλλήλων του δήμου. Σύμφωνα με πόρισμα του ΑΣΕΠ (2011), οι επίμαχοι συμβασιούχοι μονιμοποιήθηκαν παράνομα με το διάταγμα Παυλόπουλου και συνεπώς θα πρέπει να απολυθούν. Εκ των 27 υπαλλήλων οι 15 είναι ΑμΕΑ και σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ δεν φέρουν καμία ευθύνη για την παράνομη μετατροπή της σύμβασής τους.

Τον δήμαρχο Κερατσινίου συνόδευαν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης, η βουλευτής Β΄ Πειραιώς της ΔΗΜΑΡ Μαρία Γιαννακάκη, η βουλευτής Α΄ Πειραιώς του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου και ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ Θέμης Μπαλασόπουλος. Κατά πληροφορίες, το κλιμάκιο των βουλευτών και ο κ. Βρεττάκος επιχείρησαν να ανακόψουν τον κ. Μητσοτάκη, που ζήτησε την ανάκληση του διορισμού των εργαζομένων. Σημειωτέον ότι ουδείς αμφισβήτησε ότι πρόκειται για παράνομη μετατροπή συμβάσεων. Καθ’ όλη τη διάρκεια της συνάντησης έξω από το υπουργείο, μέλη της ΠΟΕ-ΟΤΑ πραγματοποιούσαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή