Σύντομα

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διαπραγματεύσεις Ε.Ε. – Κιέβου και Μόσχας για φυσικό αέριο

Την επιθυμία της Ε.Ε. και της Ουκρανίας να υπογραφεί σήμερα στις Βρυξέλλες μια μεταβατική συμφωνία με τη Ρωσία, η οποία θα προβλέπει την παράδοση ρωσικού φυσικού αερίου στην Ουκρανία και τη μεταφορά του στην Ευρώπη τον χειμώνα, ανακοίνωσε η ουκρανική Naftogaz. Η μεταβατική συμφωνία είναι μια κοινή πρόταση της Ουκρανίας και της Ε.Ε., η οποία συμφωνήθηκε τη Δευτέρα στο Κίεβο κατά τη διάρκεια συνομιλιών μεταξύ του Ευρωπαίου επιτρόπου για την Ενέργεια Γκίντερ Ετινγκερ και υψηλόβαθμων Ουκρανών αξιωματούχων. Μάλιστα η συμφωνία αυτή έρχεται μία ημέρα πριν από την υπουργική σύνοδο στις Βρυξέλλες που θα αφορά τη ρωσοουκρανική διαμάχη για το αέριο.

Η μετοχή της Adidas εκτινάχθηκε χθες στο Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, ύστερα από δημοσίευμα της εφημερίδας Wall Street Journal που ανέφερε ότι ομάδα επενδυτών σκοπεύει να καταθέσει προσφορά περίπου 1,7 δισ. ευρώ για την επιχείρηση Reebok του ομίλου. Στην ομάδα επενδυτών ανήκουν η Jynwel Capital, εταιρεία private equity με έδρα στο Χονγκ Κονγκ, καθώς και κεφάλαια που σχετίζονται με την κυβέρνηση του Αμπου Ντάμπι.

Ημιαγωγοί τέλος για την ΙΒΜ

Η IBM πρόκειται να πουλήσει τη ζημιογόνο επιχείρηση κατασκευής ημιαγωγών για ηλεκτρονικές συσκευές, προκειμένου να εστιάσει στις υπηρεσίες cloud, κινητής τηλεφωνίας και ανάλυσης δεδομένων. Για τον σκοπό αυτό η ΙΒΜ θα πληρώσει 1,5 δισ. δολ. στην Globalfoundries για να αναλάβει τη μονάδα που παράγει σήμερα τους επεξεργαστές. Η Globalfoundries εδρεύει στη Σίλικον Βάλεϊ και ανήκει στο επενδυτικό κεφάλαιο της κυβέρνησης του Αμπου Ντάμπι, Mubadala Development Co.

Ζημιογόνο τρίμηνο για την ολλανδική Philips

Ο ολλανδικός κολοσσός ηλεκτρονικών και ιατρικών ειδών Philips ανακοίνωσε χθες ότι στο τρίμηνο που ολοκληρώθηκε τον Σεπτέμβριο πραγματοποίησε καθαρές ζημίες 103 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με καθαρά κέρδη 281 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περυσινό διάστημα. Ο διευθύνων σύμβουλος δήλωσε ότι δεν έμεινε ικανοποιημένος από την επιχειρηματική εμφάνιση του γ΄ τριμήνου, τονίζοντας ότι επικρατεί διαρκής αδυναμία στη ζήτηση σε μια σειρά αγορών όπως η Κίνα και η Ρωσία. Οι πωλήσεις μειώθηκαν ελαφρώς το εξεταζόμενο διάστημα, από 5,6 δισ. ευρώ στα 5,5 δισ. ευρώ. Επίσης, η Philips είχε αυξημένες νομικές δαπάνες το γ΄ τρίμηνο, όπως αυτή των 366 εκατ. ευρώ για τη δικαστική διαμάχη με την αμερικανική Masimo Corp.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή