Οι πιο θρεπτικές τροφές του φθινοπώρου

Οι πιο θρεπτικές τροφές του φθινοπώρου

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η θερμοκρασία πέφτει, βάζουμε τα χαλιά στο σπίτι, φοράμε τα αγαπημένα μας cardigans και φροντίζουμε να ακολουθούμε μια υγιεινή διατροφή για να προλάβουμε τις εποχιακές γρίπες αλλά και για να διατηρήσουμε την ενέργειά μας στα ύψη. Τα φθινοπωρινά φρούτα και λαχανικά είναι ιδανικά για μια θρεπτική διατροφή αυτή την εποχή και καλό είναι να τα συμπεριλάβουμε στο καθημερινό μας διαιτολόγιο.

Μήλα: Τα φθινοπωρινά μήλα μπορούν να καταναλωθούν ωμά, σε πίτες αλλά και σε χυμούς. Είναι πλούσια σε βιταμίνη C που βοηθούν στην καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος αλλά και σε θρεπτικά συστατικά που μειώνουν τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων.

Λαχανάκια Βρυξελλών: Πολύ καλή πηγή σιδήρου, τα λαχανάκια Βρυξελλών είναι νόστιμα αλλά και απαραίτητα. Περιέχουν βιταμίνη K που προστατεύει τα κόκαλα αλλά και βιταμίνη C.

Κουνουπίδι: Το κουνουπίδι είναι πλούσιο σε βιταμίνη C και K ενώ περιέχει και φυτικές ίνες και φολικό οξύ, χρήσιμο για τις γυναίκες που σκοπεύουν να συλλάβουν.

Παντζάρια: Τα παντζάρια περιέχουν θρεπτικά συστατικά, αντιγλεγμονώδη και αντιοξειδωτικά ενώ είναι πλούσια σε μαγγάνιο, φολικό οξύ και κάσιο.

Αχλάδια: Τα αχλάδια είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, σε βιταμίνη C και στοιχεία που μειώνουν την κίνδυνο εμφάνισης κάποιων τύπων καρκίνου, αλλά και στη διατήρηση του επιπέδου των σακχάρων στο αίμα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή