Σφοδρή σύγκρουση κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ

Σφοδρή σύγκρουση κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση πυροδοτήθηκε με επίκεντρο τα τεκταινόμενα στο ΕΚΠΑ και τις καταγγελίες του πρύτανη Θεόδωρου Φορτσάκη για τη συμπεριφορά που επέδειξαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κ. Απ. Αλεξόπουλος, Χρήστος Μαντάς και Θεανώ Φωτίου. Η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη, κάνοντας αναφορά σε «απαράδεκτη κατάσταση», χαρακτήρισε «αδιανόητο, βουλευτές του ελληνικού Κοινοβουλίου να πρωταγωνιστούν σε επεισόδια, καταλήψεις και κάθε είδους παραβάσεις της νομιμότητας».

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, τα πυρά στρέφονται κατά του κ. Φορτσάκη, τον οποίο πηγές της Κουμουνδούρου κατηγόρησαν χθες για «συμπεριφορά προκλητική και εκτός τόπου και χρόνου». Οι εμπλεκόμενοι βουλευτές, δε, σε δήλωσή τους χαρακτήρισαν «ανεπίτρεπτες τις κατηγορίες του για “αντισυνταγματική συμπεριφορά και πολιτειακή ανωμαλία”», ενώ πρόσθεσαν ότι αυτές «δεν αντιστοιχούν στα γεγονότα και πυροδοτούν κλίμα έντασης και πολιτικής αντιπαράθεσης».

Ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της Ν.Δ. Ανδρέας Παπαμιμίκος δήλωσε χθες (Αθήνα 9,84) ότι θα έπρεπε ήδη η Πρυτανεία να εφαρμόσει άμεσα τον νόμο. «Οταν κάποιος παρακωλύει τη λειτουργία του πανεπιστημίου, να μπει μέσα η αστυνομία και να συλλάβει αυτούς οι οποίοι παρακωλύουν τη λειτουργία του πανεπιστημίου», τόνισε.

Το τμήμα Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του κατηγορεί τον κ. Φορτσάκη για «επίδειξη διοικητικού αυταρχισμού έναντι της πανεπιστημιακής κοινότητας», τον κατηγορεί για «αντιδημοκρατική νοοτροπία» και ότι «επιλέγει να υπηρετήσει την κυβερνητική στρατηγική της έντασης». Για τα γεγονότα της Δευτέρας, αναφέρεται ότι «ενώ ο πρύτανης αποδέχθηκε συνάντηση με αντιπροσωπεία βουλευτών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, στη συνέχεια εκφώνησε απαράδεκτες δηλώσεις πολιτικής εχθρότητας, ασύμβατες με τη δημόσια θέση του», και σε αυτή τη στάση αποδίδεται η απόφαση των βουλευτών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ακυρώσουν, τελικά, την παρουσία τους στην εν λόγω συνάντηση.

Σε ανακοίνωσή της για το ίδιο ζήτημα, η ΚΝΕ «καταδικάζει την υποκριτική στάση της Πρυτανείας του ΕΚΠΑ για τη δήθεν “εύρυθμη” λειτουργία του ιδρύματος».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή