Ανοδική αντίδραση των ευρωπαϊκών αγορών

Ανοδική αντίδραση των ευρωπαϊκών αγορών

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Tα καλύτερα του αναμενομένου αποτελέσματα από εταιρείες σαν την ελβετική Actelion και τη σουηδική Swedbank, αλλά και η είδηση πως η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) ήδη προχώρησε σε αγορές καλυμμένων ομολόγων στην Ιταλία, υλοποιώντας άμεσα μέτρα που ανακοίνωσε πρόσφατα, ενίσχυσαν το επενδυτικό κλίμα στην Ευρώπη. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 αναρριχήθηκε κατά 2,1%, ενώ ο γαλλικός δείκτης Cac-40 και ο γερμανικός Dax έκλεισαν με άνοδο 2,25% και 1,94%, αντίστοιχα. Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE αναρριχήθηκε 1,68%. Η προσδοκία πως η ΕΚΤ θα υιοθετήσει περισσότερα μέτρα για τη στήριξη της Ευρωζώνης οδήγησε σε πτώση το ευρώ έναντι των υπολοίπων ισχυρών νομισμάτων, υποχωρώντας έως τα 1,2729 δολάρια.

Στη Wall Street, ο δείκτης S&P 500 παρουσίαζε κέρδη 1,6% λίγο πριν από το κλείσιμο, συνεχίζοντας την άνοδο επί τέταρτη συναπτή συνεδρίαση αφού η Apple ανακοίνωσε προβλέψεις για ρεκόρ πωλήσεις. Αντιστοίχως, ο δείκτης Dow Jοnes ενισχυόταν κατά 1,20%. Η τιμή του αργού πετρελαίου στη Νέα Υόρκη υποχώρησε στα 82,69 δολάρια το βαρέλι ενόψει της σημερινής ανακοίνωσης στοιχείων που αναμένεται να παρουσιάσουν αύξηση των αποθεμάτων για τρίτη συναπτή εβδομάδα. Στο Λονδίνο, η τιμή του Μπρεντ αυξήθηκε κατά 37 σεντς, στα 85,77 δολάρια το βαρέλι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή