Σύντομα (22/10/14)

3' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επενδύσεις 10 εκατ. ευρώ από την Εθνική Ασφαλιστική

Με μία επένδυση που, στο πρώτο στάδιο εφαρμογής της, αναμένεται να ξεπεράσει τα 2,5 εκατ. ευρώ και στο σύνολό της τα 10 εκατ. ευρώ, η Εθνική Ασφαλιστική υλοποιεί ένα από τα σημαντικότερα έργα που έχουν δρομολογηθεί τα τελευταία χρόνια στην εταιρεία. Πρόκειται για την προμήθεια και εγκατάσταση Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος, το οποίο θα υποστηρίζει τις λειτουργίες όλων των μονάδων και των συνεργατών της Εθνικής Ασφαλιστικής. Σημαντικά οφέλη από την εφαρμογή του Ολοκληρωμένου Συστήματος Πληροφορικής που ξεκινάει άμεσα θα είναι ορατά ήδη από τον επόμενο χρόνο, παρέχοντας στην Εθνική Ασφαλιστική ένα ακόμη ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Το έργο έχει αναλάβει η Fadata σε συνεργασία με την Ernst & Young, μέσα από διαδικασία που παγίως ακολουθεί ο όμιλος της ΕΤΕ. Σε ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον, η Εθνική Ασφαλιστική διαβλέπει τις αλλαγές που συντελούνται στην αγορά και αναβαθμίζει τις εσωτερικές της δομές με επενδύσεις που επιβεβαιώνουν τη δυναμική που έχει αναπτύξει και τη θέση της ως leader του κλάδου.

ΤΑΙΠΕΔ: Διαδικασίες εξπρές κατά καταπατητών

Νέα εργαλεία και αρμοδιότητες για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου παρέχει στο ΤΑΙΠΕΔ τροπολογία του ΥΠΟΙΚ που κατατέθηκε χθες στη Βουλή. Συγκεκριμένα, το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων θα μπορεί να αξιοποιήσει νομοθετικές διατάξεις προκειμένου να ασκεί ένδικα μέσα κατά καταπατητών δημοσίων ακινήτων. Η ρύθμιση στοχεύει κυρίως στα ακίνητα της Πλάκας, τα οποία έχουν καταπατήσει υπάλληλοι του ΥΠΠΟ (και όχι μόνο). Επίσης τα δικαιώματα που διαθέτει το Ταμείο για την καταγγελία μισθώσεων και συμβάσεων παραχώρησης επί ακινήτων επεκτείνονται και σε περιουσιακά στοιχεία υποδομών (λιμάνια, δρόμοι κ.λπ.) για τα οποία το Ταμείο έχει το δικαίωμα παραχώρησης, εκμετάλλευσης κ.λπ. Τέλος, το διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ θα μπορεί να επεκτείνει συμβάσεις παροχής υπηρεσιών που έχουν λήξει χωρίς τη διενέργεια νέου διαγωνισμού.

Τις λύσεις ηλεκτρονικής τιμολόγησης της εταιρείας Retail@Link, επέλεξε η «εzα πρότυπος ελληνική ζυθοποιία». Στόχος της ζυθοποιίας είναι η επιτάχυνση των λειτουργιών τιμολόγησης με την κατάργηση του χαρτιού στις λειτουργίες τιμολόγησης και αρχειοθέτησης φορολογικών παραστατικών. Η λύση, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, εξασφαλίζει ομαλή μετάβαση στην αποστολή ηλεκτρονικών τιμολογίων, ηλεκτρονική διαχείριση του αρχείου παραστατικών (με την κατάργηση χάρτινων αντιγράφων) καθώς επίσης βελτιωμένη, ταχύτερη και περιβαλλοντικά υπεύθυνη λειτουργία στο λογιστήριο. «Η “εzα” πιστεύει στη χρήση ευέλικτων εργαλείων τεχνολογίας που υποστηρίζουν και ενισχύουν τις εσωτερικές λειτουργίες», λέει ο κ. Π. Γιαννακάκος, Credit Control Manager στην «εzα».

Μέρισμα 0,18 ευρώ ανά μετοχή από την Jumbo

Tη διανομή μερίσματος ύψους 0,18 ευρώ ανά μετοχή ενέκριναν την Παρασκευή οι μέτοχοι της Jumbo, στη διάρκεια της ετήσιας τακτικής συνέλευσης για τη χρήση Ιουλίου 2013 – Ιουνίου 2014. Η διοίκηση της εταιρείας ενημέρωσε τους μετόχους ότι το πλέον σημαντικό για τα μεγέθη του ομίλου τρίμηνο είναι το δεύτερο (Οκτώβριος – Δεκέμβριος 2014) που περιλαμβάνει και τις πωλήσεις των Χριστουγέννων. Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τον προϋπολογισμό για τη νέα οικονομική χρήση 2014 – 2015, εκτιμάται αύξηση των πωλήσεων μεταξύ 4%-6% και καθαρά κέρδη περίπου σε 90 έως 95 εκατ. ευρώ.

Το ελληνικό γαστρονομικό προφίλ προβάλλει η Aldemar

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η μαγειρική ομάδα της ξενοδοχειακής αλυσίδας της Aldemar Resorts συμμετέχει στη προσπάθεια ανάδειξης του γαστρονομικού προφίλ της Ελλάδας στις μεγαλύτερες διεθνείς εκθέσεις τροφίμων και ποτών. Ειδικότερα, η αλυσίδα θα συμμετάσχει στην έκθεση Sial, η οποία πραγματοποιείται στο Παρίσι από τις 19 έως τις 23 Οκτωβρίου. H Sial αποτελεί τη σημαντικότερη, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, διεθνή έκθεση τροφίμων – ποτών που προσελκύει το ενδιαφέρον δυναμικών και μεγάλων επιχειρήσεων απ’ όλο τον κόσμο. Φέτος, υπό την οργάνωση της Enterprise Greece, η ελληνική παρουσία φιλοξενεί μία από τις μεγαλύτερες εθνικές αποστολές της έκθεσης. Εκατόν πενήντα παραγωγοί και εκπρόσωποι εμπορικών επιμελητηρίων θα εκθέσουν τον πλούτο της ελληνικής παραγωγής. Η αλυσίδα θεωρεί ότι μέσα από τέτοιου είδους συμμετοχές ενισχύεται η θετική εικόνα της χώρας στο εξωτερικό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή