Πρόσωπα

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

…Σε ηλικία 86 ετών έφυγε από τη ζωή ο λαϊκός τραγουδιστής, στιχουργός και συνθέτης Σπύρος Ζαγοραίος (φωτ.), γνωστός για την ερμηνεία τραγουδιών όπως το «Τρελοκόριτσο», το «Στης Λαρίσης το ποτάμι» και το «Ε ντε λα μαγκέν». Γεννημένος στο Παγκράτι τον Ιούνιο του 1928, έχασε το χέρι του σε ηλικία 15 ετών από έκρηξη χειροβομβίδας, ενώ έπαιζε με τους συμμαθητές του στην Αγία Παρασκευή. Εκανε τα πρώτα του βήματα στη μουσική το 1952, και από τις αρχές της δεκαετίας του ’60 εμφανιζόταν στη σκηνή συνοδευόμενος από την ερμηνεύτρια και σύζυγό του, Ζωή. Η κηδεία του θα τελεσθεί σήμερα το απόγευμα στο Γ΄ Νεκροταφείο.

…To πρώτο διήγημα του Τομ Χανκς πρόκειται να δημοσιευτεί στο επόμενο τεύχος του New Yorker, που θα κυκλοφορήσει στις 27 Οκτωβρίου. Το διήγημα τιτλοφορείται «Alan Bean Plus Four» και αφηγείται την ιστορία τεσσάρων φίλων, που ταξιδεύουν στο φεγγάρι, αλλά προς μεγάλη τους απογοήτευση η ανθρωπότητα δείχνει ελάχιστο ενδιαφέρον για την περιπέτειά τους. Σύμφωνα με τον ειδικό σε θέματα λογοτεχνίας συνεργάτη της εφημερίδας Guardian, Κρις Πάουερ, το έργο του γνωστού ηθοποιού είναι «αναλώσιμο, αλλά απολαυστικό».

…Σε επίτιμη διδάκτορα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης θα αναγορευτεί η Αλκη Ζέη, κατόπιν πρότασης του Τμήματος Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του ΑΠΘ. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί αύριο, Πέμπτη, στις 10.30 π.μ., στην αίθουσα τελετών της Φιλοσοφικής Σχολής. Το 2012, η πολυβραβευμένη συγγραφέας είχε αναγορευτεί επίτιμη διδάκτορας του Πανεπιστημίου Κύπρου.

…Το βραβείο καλύτερου ντοκιμαντέρ απέσπασε η ταινία του Γιάννη Βαμβακά «Παναγιώτης Τέτσης. Παίζοντας με τα χρώματα» στο 7ο London Greek Film Festival. Ενα κινηματογραφικό πορτρέτο του σημαντικού Ελληνα ζωγράφου, περιλαμβάνει μαρτυρίες, κριτικές και συζητήσεις του Παναγιώτη Τέτση με την ιστορικό τέχνης Λιμπέρτη Πολύζου. Το βραβείο καλύτερου ντοκιμαντέρ δόθηκε από κοινού στην ταινία του Γιάννη Βαμβακά, στο «Immersion – Βουτιά σε μια άλλη πραγματικότητα» του Αντώνη Κανάκη και στο «Παίζοντας με τη φωτιά» της Αννέτας Παπαθανασίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή