Πρόσωπα: παραίτηση Σοφίας Στάικου

Πρόσωπα: παραίτηση Σοφίας Στάικου

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

…Tην αντίθεσή τους στην παραίτηση της αντιπροέδρου του Δ.Σ. του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, Σοφίας Στάικου (φωτ.), εκφράζουν τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. σε επιστολή τους προς το υπουργείο Πολιτισμού. Υποστηρίζοντας ότι «η συμβολή της κ. Στάικου ήταν καθοριστική και αποφασιστική στην απρόσκοπτη και αποτελεσματική λειτουργία του ΕΜΣ», ζητούν από την ηγεσία του ΥΠΠΟΑ «να εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες» προκειμένου η αντιπρόεδρος «να πειστεί να μην επιμείνει στην παραίτησή της».

…Σε ηλικία 81 ετών έφυγε από τη ζωή ο καταξιωμένος Ελβετός φωτογράφος Rene Burri, που συνεργάστηκε επί δεκαετίες με το πρακτορείο Μagnum. Πιο γνωστός στο ευρύ κοινό χάρη στα πορτρέτα προσωπικοτήτων από τον χώρο της πολιτικής και της τέχνης -όπως ο Τσε Γκεβάρα με το πούρο στο στόμα, ο Πάμπλο Πικάσο και ο αρχιτέκτονας Λε Κορμπιζιέ-, έκανε τα πρώτα του βήματα στον χώρο της φωτογραφίας σε ηλικία μόλις 13 χρονών, όταν απαθανάτισε τον Τσώρτσιλ κατά τη διάρκεια επίσημης επίσκεψής του στην Ελβετία. Περίπου 30.000 εικόνες από το προσωπικό του αρχείο ανήκουν στη μόνιμη συλλογή του Musee de l’ Elysee της Λωζάννης.

…Τον εαυτό της θα «υποδυθεί» η Κέιτ Μος στην τηλεοπτική μεταφορά του βιβλίου για παιδιά του Ντέιβιντ Ουίλιαμς «The boy in the dress». Ο 12χρονος αντισυμβατικός ήρωας της χιουμοριστικής ιστορίας λατρεύει τα περιοδικά μόδας και αποφασίζει να πάει στο σχολείο ντυμένος με κοριτσίστικα ρούχα. Αν και η συνάντησή του με την Κέιτ Μος λαμβάνει χώρα μόνο στη φαντασία του, το διάσημο μοντέλο θα εμφανιστεί με σάρκα και οστά στη συγκεκριμένη σκηνή της ταινίας, δίπλα στον νεαρό ηθοποιό Μπιλ Κένεντι. Μια παραγωγή του BBC, η τηλεταινία αναμένεται να προβληθεί τα Χριστούγεννα στο BBC1.

…Την ανάκληση της άδειας κινηματογράφησης στους χώρους του ανακοίνωσε το καθολικό σχολείο Salesian της Νέας Υόρκης, όπου επρόκειτο να πραγματοποιηθεί μέρος των γυρισμάτων της ταινίας «Freeheld», με πρωταγωνίστριες την Ελεν Πέιτζ και την Τζουλιάν Μουρ. Το φιλμ βασίζεται στην πραγματική ιστορία της αστυνομικού Λόρελ Χέστερ, που αγωνίστηκε για το δικαίωμα η σύνταξή της να μεταβιβαστεί στη σύντροφό της μετά τον θάνατο της Χέστερ.

…Tην αντίθεσή τους στην παραίτηση της αντιπροέδρου του Δ.Σ. του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, Σοφίας Στάικου, εκφράζουν τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. σε επιστολή τους προς το υπουργείο Πολιτισμού. Υποστηρίζοντας ότι «η συμβολή της κ. Στάικου ήταν καθοριστική και αποφασιστική στην απρόσκοπτη και αποτελεσματική λειτουργία του ΕΜΣ», ζητούν από την ηγεσία του ΥΠΠΟΑ «να εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες» προκειμένου η αντιπρόεδρος «να πειστεί να μην επιμείνει στην παραίτησή της».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή