BFA 2014: Η μόδα βραβεύει τους καλύτερους εκπροσώπους της

BFA 2014: Η μόδα βραβεύει τους καλύτερους εκπροσώπους της

2' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, την 1η Δεκεμβρίου μία από τις πιο σημαντικές εκδηλώσεις στον χώρο της μόδας, θα λάβει μέρος στο Λονδίνο και όπως είναι φυσικό θα γίνει και πάλι το talk of the town. Πρόκειται για τα British Fashion Awards, τα βραβεία μόδας στα οποία διαγωνιζόμενα είναι όλα τα fashion houses που απασχόλησαν τον χώρο της Βρετανικής βιομηχανίας μόδας και όχι μόνο. Παρουσιαστής όπως και την περσινή χρονιά θα είναι ο τηλεπαρουσιαστής και κωμικός Jack Whitehall.

To 2013 τα Βρετανικά βραβεία Μόδας απονεμήθηκαν σε μια υπέρλαμπρη βραδιά στο Coliseum του Λονδίνου. Εκπρόσωποι της Βρετανικής μόδας έδωσαν το παρόν, ενώ τα style icons παρέδωσαν ιδιαίτερα μαθήματα στυλ. Βρετανίδες καλλονές όπως η Alexa Chung, η Kate Moss, η Rosie Huntington- Whiteley αλλά και η Cara Delevigne συζητήθηκαν πολύ για τις ενδυματολογικές τους επιλογές ενώ άλλες αποτέλεσαν παράδειγμα προς αποφυγήν. Εκτός όμως αυτού, τα British Fashion Awards, είναι μια εκδήλωση όπου δεκάδες παγκοσμίου φήμης celebrities περπατούν στο κόκκινο χαλί φορώντας haute couture δημιουργίες συντελώντας σε μία εντυπωσιακή βραδιά με στόχο την ανάδειξη των νικητών στον χώρο της μόδας.

Ο περσινός νικητής στην κατηγορία του Σχεδιαστή της Χρονιάς, Christopher Kaneείναι και πάλι προτεινόμενος αυτή την φορά έχοντας απέναντι του σχεδιαστές όπως ο Erdem και ο JW Anderson. Την ίδια στιγμή η Victoria Beckham και ο Alexander McQueen συναγωνίζονται για το βραβείο του Οίκου της Χρονιάς.

Όσο για το βραβείο του πιο δημοφιλούς διεθνούς σχεδιαστή, δημιουργοί όπως o Hedi Slimane για τον Saint Laurent, ο Nicolas Ghesquiere για την Louis Vuitton και ο Raf Simons για τον οίκο Gucci διεκδικούν την πρώτη θέση. Την ίδια στιγμή τα μοντέλα Cara Delevigne, Sam Rollinson και Jourdan Dunn είναι οι υποψήφιες για το βραβείο του Μοντέλου της Χρονιάς. Αξίζει δε να σημειωθεί πως η Cara είχε βγει νικήτρια για το εν λόγω βραβείο και το 2012 ενώ πέρσι η νικήτρια αναδείχθηκε η ανερχόμενη Edie Campbell.

Την ίδια βραδιά, θα απονεμηθεί και το Isabella Blow for Fashion Creator. Πρόκειται για ένα τιμητικό βραβείο που στόχο έχει να αποδώσει φόρο τιμής σε κάποιο πρόσωπο που έχει συνεισφέρει στον χώρο της μόδας μέσω της δουλειάς του ως make up artist, φωτογράφος, στυλίστας, art director ή παραγωγός.

Αναλυτικά όλες τις υποψηφιότητες για τα BFA 2014:

Emerging Womenswear Designer

1205

Marques'Almeida

Thomas Tait

Emerging Menswear Designer

Astrid Andersen

Craig Green

Lee Roach

Emerging Accessory Designer

Fernando Jorge

Prism

Yunus& Eliza

New Establishment Designer

Emilia Wickstead

Peter Pilotto

Simone Rocha

Establishment Designer

Margaret Howell

Preen

Roland Mouret

Womenswear Designer

Christopher Kane

Erdem

JW Anderson

Menswear Designer

Christopher Bailey for Burberry

JW Anderson

Paul Smith

Tom Ford

Accessory Designer

Anya Hindmarch

Charlotte Olympia

Nicholas Kirkwood

International Designer

HediSlimane for Saint Laurent

Nicolas Ghesquière for Louis Vuitton

Raf Simons

Red Carpet Designer

Alexander McQueen

Mary Katrantzou

Roksanda

Brand

Alexander McQueen

Stella McCartney

Victoria Beckham

Model

Cara Delevingne

Jourdan Dunn

Sam Rollinson

Creative Campaign

Lanvin

Louis Vuitton

Vivienne Westwood

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή