«Ζωντανός» έμεινε ο Παναθηναϊκός

«Ζωντανός» έμεινε ο Παναθηναϊκός

2' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

 Ξυπνώντας μνήμες της ένδοξης ευρωπαϊκής του ιστορίας, ο Παναθηναϊκός έφυγε με το ισόπαλο 1-1 από την έδρα της Αϊντχόφεν, έμεινε ζωντανός στο κυνήγι της πρόκρισης του Τσάμπιονς Λιγκ, έχει το δικαίωμα να νιώθει αδικημένος που δεν κατέκτησε τους τρεις βαθμούς της νίκης και απέκτησε αυτοπεποίθηση ενόψει του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό την Κυριακή.

Οι «πράσινοι» είχαν την ατυχία να πληρώσουν ακριβά στο πρώτο ημίχρονο μια στιγμή αδράνειάς τους και μάλιστα, έπειτα, τη μοναδική καλή στιγμή τους στα πρώτα 45 λεπτά. Στο 42΄ ο Μπούι βρέθηκε σε καλή θέση στη μεγάλη περιοχή, σούταρε, αλλά η μπάλα κόντραρε στα σώματα, και σε… μηδέν χρόνο η φάση μεταφέρθηκε στην αντίπαλη περιοχή. Οι Ολλανδοί με δύο μπαλιές ξεδίπλωσαν αριστοτεχνικά την αντεπίθεσή τους, η άμυνα του «τριφυλλιού» βρέθηκε σε ανισορροπία, με αποτέλεσμα ο Ντεπάι να βγει προ του Στιλ, να τον ξεπεράσει και να σκοράρει. Μέχρι εκείνο το σημείο, οι παίκτες του Γιάννη Αναστασίου δεν αντιμετώπιζαν ιδιαίτερα προβλήματα αφού έκλειναν σωστά τους διαδρόμους, αφήνοντας, όμως, σε δεύτερη μοίρα το επιθετικό κομμάτι. Είναι χαρακτηριστικό πως ο Στιλ ανησύχησε μόνο στη φάση του 17΄ με το δοκάρι στην απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ντεπάι, ενώ η χημεία της ομάδας δεν χάλασε ούτε από την αναπάντεχη απώλεια του Ντίνα στο 24΄, ο οποίος αποχώρησε λόγω τραυματισμού και αντικαταστάθηκε από τον Ατζαγκούν.

Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, ο Παναθηναϊκός επιχείρησε να απαντήσει με μια δική του οργανωμένη αντεπίθεση, αλλά το τελευταίο κοντρόλ του Ατζαγκούν ήταν κάκιστο με αποτέλεσμα η μπάλα να καταλήξει άουτ. Το παιχνίδι «άνοιξε» με τις δύο ομάδες να είναι περισσότερο ενεργητικές στον επιθετικό τομέα. Η Αϊντχόφεν απείλησε με σουτ του Βίλεμς στο 49΄, το οποίο απέκρουσε ο Στιλ, ενώ ο Παναθηναϊκός από το 50΄ και έπειτα είχε τον έλεγχο του αγώνα, χάνοντας σημαντικές ευκαιρίες. Με τον Πράνιτς στο 52΄, που σούταρε πάνω στον Πάσβερ από πλάγια θέση, με τον Ατζαγκούν στο 63΄, ο οποίος από το ύψος της μεγάλης περιοχής έστειλε την μπάλα άουτ, αλλά και με τον Καρέλη στο 74΄ που δεν πρόλαβε να απειλήσει, ύστερα από ωραία μπαλιά του Μπούι.

Η Αϊντχόφεν… επανήλθε στην επίθεση μετά το 77΄ χάρη σε προσπάθειες των Βίλεμς και Ντε Γιονγκ, αλλά όλα έδειχναν πως τα τελευταία λεπτά ανήκαν στον Παναθηναϊκό. Ο Αναστασίου «φόρτωσε» ακόμα περισσότερο την αντίπαλη περιοχή με τον Πέτριτς και δικαιώθηκε, αφού οι «πράσινοι» στρίμωξαν τους Ολλανδούς, μέχρι που τους λύγισαν. Μπορεί ο Τσέχος διαιτητής Ζελίνκα να έκλεισε τα μάτια σε πεντακάθαρο πέναλτι του Μπρούμα στον Ατζαγκούν στο 85΄, ωστόσο, δύο λεπτά αργότερα ο Καρέλης δεν τα… έκλεισε στη μεγάλη ευκαιρία που του παρουσιάστηκε. Ο Πέτριτς έπιασε την κεφαλιά, έπειτα από σέντρα του Νάνο, ο Πάσβερ απέκρουσε, η μπάλα έφτασε ξανά στον Κροάτη ο οποίος πάσαρε στον Καρέλη που από κοντά σκόραρε. Με την εικόνα του παιχνιδιού, αν αυτό το γκολ είχε μπει νωρίτερα, ο ΠΑΟ μπορεί να είχε φύγει νικητής από το Αϊντχόφεν, ειδικότερα μετά την αποβολή του Μπρούμα για «εγκληματικό» φάουλ στον Καρέλη.

ΑΪΝΤΧΟΦΕΝ  Πάσβερ, Ρέκικ, Μπρούμα, Βίλεμς, Μπρένετ, Χέντριξ (90΄ Μιρίν), Μάχερ, Γκουαρδάδο, Ντεπάι (67΄ Γιόζεφσουν), Ντε Γιονγκ, Νάρσινγκ (75΄ Ριτζμάιερ).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Στιλ, Κουτρουμπής, Σίλντενφελντ, Νάνο, Τριανταφυλλόπουλος, Μπούι, Δώνης, Πράνιτς (60΄ Καρέλης), Ζέκα, Ντίνας (24΄ Ατζαγκούν), Κλωναρίδης (75΄ Πέτριτς).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή