Ηττα των «πρασίνων» από την Μπάγερν

Ηττα των «πρασίνων» από την Μπάγερν

2' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Μετεξεταστέος» έμεινε ο Παναθηναϊκός στην πρώτη, εκτός έδρας δοκιμασία του στη φετινή Ευρωλίγκα. Ηττήθηκε από την Μπάγερν Μονάχου (81-75), η οποία απέδειξε για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι ότι έχει θέσει υποψηφιότητα πρόκρισης στην επόμενη φάση, με αυξημένες πιθανότητες πραγματοποίησης. Οι «πράσινοι», παρά τη μεγαλύτερη εμπειρία τους, έχασαν την αμυντική συγκέντρωσή τους στο τελευταίο πεντάλεπτο, όταν δέχτηκαν επτά καθοριστικούς πόντους από τον Ντζέντοβιτς και δύο τρίποντα από τον Σαβάνοβιτς. Η Μπάγερν δημιούργησε διαφορά επτά πόντων (70-63) και ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να «απαντήσει», όπως είχε συμβεί τρεις φορές στη διάρκεια των τριών πρώτων δεκαλέπτων. Η κατάχρηση των τριπόντων, που ήταν περισσότερα κατά ένα από τα δίποντα (32-31), στοίχισε στον Παναθηναϊκό και δημιούργησε την ειδοποιό διαφορά από τους γηπεδούχους που είχαν καλύτερα ποσοστά ευστοχίας (47% έναντι 25%), ενώ η επιστροφή του Διαμαντίδη (7 ασίστ) στο παιχνίδι στα δυόμισι τελευταία λεπτά δεν προκάλεσε ανατροπή στο σταθερό προβάδισμα της Μπάγερν.

Ο έλεγχος του ρυθμού είχε εναλλαγές από τον Παναθηναϊκό και την Μπάγερν στο πρώτο ημίχρονο (32-35), με αποτέλεσμα και οι διαφορές του σκορ να μην υπερβούν τους πέντε πόντους. Η παραγωγικότητα του Γιάνκοβιτς και του Μπατίστα οδήγησαν την επίθεση του Παναθηναϊκού, ενώ στον αντίποδα, ο Σαβάνοβιτς ήταν η μεγαλύτερη απειλή της Μπάγερν για το πρώτο εικοσάλεπτο, αν και είδε τον αγώνα από τον γερμανικό πάγκο στα 15 πρώτα λεπτά της επανάληψης. Ο Παναθηναϊκός δεν είχε λύσεις από τους περιφερειακούς, με μικρή εξαίρεση τον Σλότερ, ενώ ο Μπατίστα ήταν εξαντλημένος στα τελευταία λεπτά.

ΜΠΑΓΕΡΝ: Σάφαρτζικ 3 (1), Μίτσιτς 4, Μπένζινγκ, Ντζέντοβιτς 14 (2), Στίματς 11, Σαβάνοβιτς 20 (5), Γκαβέλ 13, Γιάγκλα 10 (1), Μπράιαντ 6.

ΠΑΟ: Σλότερ 13 (1), Μποχωρίδης 2, Γιάνκοβιτς 17 (1), Φώτσης 15 (4), Παππάς, Διαμαντίδης, Γκιστ 2, Μπατίστα 18, Μπλουμς 6 (2), Ράιτ 2.

• Στις ελληνικές υποχρεώσεις του, ο Ολυμπιακός μετρά έναν πρόωρο αποκλεισμό στο Κύπελλο και μία ήττα σε δύο αγωνιστικές πρωταθλήματος, αλλά στις ευρωπαϊκές, οι «ερυθρόλευκοι» μετρούν, ήδη, την πρώτη εκτός έδρας νίκη τους επί της Βαλένθια και σήμερα (21.30) θα έχουν την ευκαιρία να φτάσουν και στη δεύτερη, κόντρα στη Λαμποράλ Κούτσα. Ο Μίλαν Τόμιτς που συνεχίζει στον πάγκο του Ολυμπιακού μέχρι νεωτέρας, αν και έχει σταματήσει η διοικητική αναζήτηση, έκανε κάλεσμα στον κόσμο να πάει στο ΣΕΦ και να συμπαρασταθεί στους παίκτες, ώστε να ξεπεράσουν την άσχημη αρχή που έχουν κάνει με τις ήττες από τον Παναθηναϊκό και την Κηφισιά.

«Είναι Οκτώβριος, η ομάδα πρέπει να συνεχίσει, παιχνίδι με παιχνίδι και θα την κρίνουμε στο τέλος. Το θέμα προπονητή δεν πρέπει να απασχολεί κανέναν, γιατί μόνο κακό προκαλεί στην ομάδα. Ο κόσμος πρέπει να έλθει στο γήπεδο και να υποστηρίξει την ομάδα. Ο Ερτέλ είναι το ατού της Λαμποράλ και θέλουμε να παίξουμε επιθετική άμυνα», είπε ο Τόμιτς που έχει τη στήριξη όλων των παικτών του, όπως δήλωσε ο Σλούκας. Διάστρεμμα υπέστη ο Αγραβάνης και σήμερα θα αποφασιστεί η συμμετοχή του στην 12άδα.

• Τα άλλα αποτελέσματα στην 2η αγωνιστική της Ευρωλίγκας: ΤΣΣΚΑ – Μακάμπι 99-80, Νεπτούνας – Ερυθρός Αστέρας 83-81, Γκαλατάσαραϊ – Βαλένθια 71-64, Τουρόφ – Φενέρ 76-91, Αρμάνι – Μπαρτσελόνα 63-78.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή