Υψηλοί τόνοι στη Βουλή για συμβασιούχους ΟΤΑ

Υψηλοί τόνοι στη Βουλή για συμβασιούχους ΟΤΑ

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα ύψη διατηρήθηκε και χθες το πολιτικό θερμόμετρο, με αφορμή την παλαιά υπόθεση των μονιμοποιήσεων συμβασιούχων στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. «Η ιδέα ότι δεν πρέπει να τηρούνται οι νόμοι είναι μόνο στους ΣΥΡΙΖΑνθρώπους», σχολίασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. Αδ. Γεωργιάδης, με αφορμή αποστροφή του λόγου του βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλ. Μητρόπουλου, σύμφωνα με την οποία η εκδικητικότητα που επιδεικνύει η σημερινή κυβέρνηση έναντι τμήματος εργαζομένων δεν υπήρξε ούτε στην εποχή των πιθηκανθρώπων.

Υπενθυμίζεται ότι το θέμα ξέσπασε με αφορμή την παρουσίαση από πλευράς του κ. Κυρ. Μητσοτάκη έκθεσης του ΑΣΕΠ, σύμφωνα με την οποία δεν ήταν σύμφωνη με τον νόμο η μονιμοποίηση κατά το έτος 2006 υπαλλήλων του Δήμου Δραπετσώνας. Μάλιστα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης αναφέρθηκε και σε εκείνης της εποχής εκτίμηση του εργατολόγου κ. Αλ. Μητρόπουλου σύμφωνα με την οποία δεν πληρούνταν οι προϋποθέσεις για μονιμοποίηση των εν λόγω υπαλλήλων.

Ο κ. Μητρόπουλος, παρεμβαίνοντας χθες, μεταξύ άλλων παρουσίασε παλαιότερη γνωμοδότηση νομικού συμβούλου του υπουργείου Εσωτερικών (έτους 2006) που έκανε αποδεκτή ο τότε υπουργός Πρ. Παυλόπουλος, σύμφωνα με την οποία -όπως υποστήριξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ- υπάρχει δυνατότητα διασταλτικής ερμηνείας του νόμου και συνεπώς θα μπορούσε να καλύψει και την υπό συζήτηση υπόθεση.

«Μα δεν ήταν αυτή η περίπτωση όμως», σχολίασε αμέσως ο κ. Μητσοτάκης, με τον κ. Μητρόπουλο να επιμένει: «Ακριβώς ίδια». O ίδιος ο κ. Παυλόπουλος σε συζήτησή του με δημοσιογράφους υπογράμμισε ότι η επίμαχη γνωμοδότηση δεν είχε στόχο να καλύψει πλαστά πιστοποιητικά και ψευδείς βεβαιώσεις και πως δεν έχει καμία σχέση με τους ισχυρισμούς του κ. Μητρόπουλου.

«Ξέρετε, μερικές φορές η μισή αλήθεια είναι χειρότερη από ένα ολόκληρο ψέμα», ανταπάντησε στον κ. Μητρόπουλο ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και συνέχισε: «Εδώ δεν συζητάμε αν έλειπαν τρεις μέρες, δεν συζητάμε γι’ αυτό. Αλλά λέμε για περιπτώσεις που αφορούν προγράμματα τα οποία επιδοτούνται από την Ε.Ε. και δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και άρα δεν μονιμοποιούνται».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή