Γιατί ενόχλησε τόσο πολύ το νέο look της Renee Zellweger;

Γιατί ενόχλησε τόσο πολύ το νέο look της Renee Zellweger;

2' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η εμφάνιση της Renee Zellweger στο κόκκινο χαλί των βραβείων ‘Women In Hollywood’ δεν ήταν άσχημη. Αυτό που προκάλεσε τόσο ντόρο στα social media και στα media γενικότερα, ήταν το γεγονός ότι φαινόταν τόσο διαφορετική σαν να είχε κάνει μια αποτυχημένη πλαστική επέμβαση που άλλαξε το πρόσωπό της δραματικά. Οι αντιδράσεις όσων είδαν τις φωτογραφίες της 45χρονης ηθοποιού ήταν άμεσες με τους περισσότερους να σχολιάζουν αρνητικά την εικόνα που είδαν και αρκετούς δημοσιογράφους να γράφουν ατελείωτα και ειρωνικά κείμενα για το αισθητικό ατόπημα της Renee.

Για πολλούς η Zellweger είχε πάντα κακή σχέση με την εικόνα της αφού μετά το πρώτο Bridget Jones όπου είχε μια φρέσκια και υγιή εμφάνιση, ξαφνικά τόνισε την αυτοπεποίθησή της χάνοντας αρκετά κιλά και κάνοντας-μάλλον- μικρές αισθητικές επεμβάσεις στο πρόσωπό της. Η ηθοποιός στην αρχή της καριέρας της υπήρξε για κάποιους είδωλο γυναικείας ‘χαριτωμενιάς’ με τα έντονα ζυγωματικά της και το παιχνιδιάρικο βλέμμα της, χαρακτηριστικά που πλέον έχουν χαθεί από το πρόσωπό της. Κάποιοι έγραψαν ότι δυσκολεύτηκαν να την αναγνωρίσουν ασκώντας έτσι σκληρή κριτική σε μια γυναίκα που από ότι φαίνεται το μόνο λάθος που έκανε ήταν να προσπαθήσει να συμφωνήσει με τα πρότυπα ομορφιάς του Hollywood.

Η ηθοποιός δεν είναι διαφορετική συγκριτικά με τις περσινές φωτογραφίες της, είναι διαφορετική συγκριτικά με 10 χρόνια πριν. Τι είναι, λοιπόν, αυτό που ενόχλησε περισσότερο, ότι μια 45χρονη γυναίκα έχει κάνει πλαστική ή ότι μια γυναίκα έχει μεγαλώσει και φαίνεται; Το Hollywood είναι αυστηρό με τις γυναίκες, κανείς δεν προσπάθησε να το κρύψει: ο κανόνας απαιτεί από τις διάσημες stars να μεγαλώνουν με αξιοπρέπεια και με φυσικό τρόπο, να είναι πάντα όμορφες και fit χωρίς όμως να φαίνεται πόση μεγάλη προσπάθεια έκαναν για να το καταφέρουν. Η showbiz σπρώχνει τις γυναίκες να κάνουν αισθητικές επεμβάσεις για να κρύψουν την ηλικία τους, χωρίς ταυτόχρονα να αποκαλύπτουν την πείνα, τον ιδρώτα και τα χρήματα που ξοδεύτηκαν για το επιθυμητό αποτέλεσμα. Η Renee έσπασε τον κανόνα δείχνοντας ότι κάποιες γυναίκες για να μην μοιάζουν 45 στα 45 τους πρέπει αναγκαστικά να κάτσουν στην καρέκλα του πλαστικού χειρούργου.

Κανείς δεν θέλει να ακούει πως για να παραμείνει άψογος πρέπει να προσπαθήσει σκληρά. Ακόμα και η ίδια η Renee απαντώντας σε όλο αυτό το σάλο που ξέσπασε μετά την πρόσφατη εμφάνισή της, είπε στο People: «Χαίρομαι που ο κόσμος πιστεύει ότι είμαι διαφορετική. Ζω μια διαφορετική, χαρούμενη και πιο ικανοποιητική ζωή και είμαι ενθουσιασμένη που φαίνεται. Οι φίλοι μου λένε ότι φαίνομαι ήρεμη. Είμαι υγιής», τονίζοντας έτσι ότι δεν έχει κάνει καμιά αισθητική επέμβαση απλά πλέον δεν προσπαθεί να καλύψει τις ατέλειές της. Η ηθοποιός μάλλον έχει κάνει πλαστική ή μπορεί απλά να μην έκανε καθόλου και τελικά να βλέπουμε την φυσική εξέλιξη του προσώπου της με τα χρόνια. Το ζητούμενο, όμως, δεν θα έπρεπε να είναι αυτό. Η σύγχρονη γυναίκα πιστεύει στο μήνυμα ‘είσαι όμορφη ακριβώς όπως είσαι, μην αλλάξεις τίποτα’, όμως η ίδια ποτέ δεν σταματά να κρίνει τους άλλους αλλά και τον εαυτό της για κάθε ατέλεια. Προσπαθεί να είναι όμορφη με φυσικό τρόπο χρησιμοποιώντας, όμως, καλλυντικά ‘για φυσικό αποτέλεσμα’. Πρόκειται για μια καθημερινή γυναικεία σύμβαση που μας κάνει να νιώθουμε ενοχή για αυτό ενοχλούμαστε κάθε φορά που μια γυναίκα την φέρνει στην επιφάνεια. Αλίμονο σε εκείνες, σαν την Renee, που θα αποκαλύψουν ότι χρειάζεται πολλή προσπάθεια για να είσαι όμορφη σύμφωνα με τα standards του Hollywood. Γιατί τελικά το natural look πολλές αγάπησαν αλλά το απόλυτα φυσικό καμιά.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή