Νέο μακελειό σε σχολείο των ΗΠΑ

Νέο μακελειό σε σχολείο των ΗΠΑ

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Aμερικανός μαθητής που είχε αναρτήσει προειδοποιήσεις στο Twitter εισέβαλε το βράδυ της Παρασκευής σε καφετέρια σχολείου στην πολιτεία της Ουάσιγκτον, ανοίγοντας αδιακρίτως πυρ, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας μαθητής και να τραυματιστούν σοβαρά τέσσερα άτομα, η κατάσταση των οποίων κρίνεται σοβαρή. Μετά το φονικό, ο δράστης έστρεψε την κάννη του όπλου του και αυτοκτόνησε. Ως δράστης της επίθεσης και αυτόχειρας αναγνωρίστηκε ο 16χρονος Τζέιλεν Φράιμπεργκ, ενώ το τραγικό συμβάν έλαβε χώρα στο Γυμνάσιο Μάρισβιλ Πιλτσάκ, κοντά στο Σιατλ. Οι τραυματίες έχουν δεχθεί πυρά στο κεφάλι. Η αστυνομία εξακολουθούσε έως αργά χθες το απόγευμα να αναζητεί το κίνητρο του φονικού. Ενας εκ των μαθητών δήλωσε στο Reuters ότι ο Φράιμπεργκ είχε προσπαθήσει να προσεγγίσει κάποια μαθήτρια, που περιλαμβάνεται μεταξύ των θυμάτων, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Γονείς των άλλων μαθητών που βίωσαν την τραγωδία ανέφεραν ότι στις αρχές της εβδομάδας είχε γίνει κάποιος καβγάς μετά την προπόνηση στο ποδόσφαιρο και ότι ανάμεσα στα θύματα του δολοφόνου – αυτόχειρα περιλαμβάνεται και ένας νεαρός που είχε εμπλακεί στην αντιπαράθεση.

Οι μαθητές θυμούνται τον δράστη ως ένα δραστήριο, κοινωνικό και αγαπητό μαθητή του σχολείου, όπου ήταν μέλος της ομάδας ποδοσφαίρου και της ομάδας πάλης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή