Keira Knightley: «H υποκριτική είναι εθισμός»

Keira Knightley: «H υποκριτική είναι εθισμός»

3' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Keira Knightley έχει καταφέρει στα 29 της χρόνια να γίνει μία από τις πιο σημαντικές πρωταγωνίστριες του Hollywood και να μαγέψει το κοινό τόσο με την εντυπωσιακή της εμφάνιση όσο και με τις υποκριτικές της ικανότητες. Ξεκινώντας την καριέρα της σε ηλικία μόλις 17 ετών στην βρετανική ταινία «Bend It Like Beckham», η ηθοποιός βίωσε μεγάλες πιέσεις μεγαλώνοντας στο Hollywood σαν νεαρή ηθοποιός. Πλέον, όπως δηλώνει σε μια αποκαλυπτική της συνέντευξη στην εφημερίδα The Observer, είναι λιγότερο ‘νευρωτική’ και πιο ώριμη για να αντιμετωπίσει όλες τις προκλήσεις του επαγγέλματος.

Η Knightley συγκρίνει τον εαυτό της με την Scarlett O’Hara του «Όσα Παίρνει Ο Άνεμος» γιατί ‘κάνει τα πάντα με τον δικό της τρόπο και όλοι την φοβούνται. Ξέρει να επιβιώνει και όλοι το θέλουμε αυτό’. Η ίδια, βέβαια, δεν συμπεριφέρεται όπως η Scarlett αλλά έχει συνειδητοποιήσει, όπως τονίζει, ότι ζει σε ένα πολύ συγκεκριμένο πλαίσιο «που μπορεί να είναι κλειστοφοβικό και περιττό». Η ηθοποιός δυσκολεύτηκε στην αρχή της καριέρας της να αντιμετωπίσει την κριτική για τις ταινίες της και τις επιλογές της, όμως πλέον δεν την ενδιαφέρει καθόλου: «σε κάποιους θα αρέσει και σε κάποιους όχι. Εγώ δουλεύω για αυτούς που θα τους αρέσει», λέει η Keira.

Τέσσερα χρόνια πριν, σε ηλικία 25 ετών, η Keira κατάλαβε ότι δεν πρέπει να παίρνει τα πάντα στα σοβαρά: «Ξαφνικά ξύπνησα στα 25α γενέθλιά μου και είπα ‘όλα είναι εντάξει’. Πήγαμε για bowling και κάναμε ένα πάρτι με καραόκε- που μισώ- και πολλά μπαλόνια. Ήταν εξαιρετικά, πολλά cupcakes, πολύ αλκοόλ και μετά ήρθε το χάραμα. Ήταν ο καλύτερος τρόπος να κλείσω τα 25». Η Keira αναγκάστηκε σε μικρή ηλικία να ωριμάσει απότομα, να φερθεί επαγγελματικά και να χάσει λίγη από τη ξεγνοιασιά της νεότητας. Όπως λέει χαρακτηριστικά «αισθανόμουν ντροπή που ήμουν νέα γιατί δούλευα με ανθρώπους που ήταν πολύ μεγαλύτεροι από εμένα. Νομίζω προσπαθούσα να υποκριθώ ότι ήμουν ενήλικη. Ήθελα να είμαι καλή και επαγγελματίας».

Μετά από αρκετές blockbuster ταινίες, όπως το ‘Πειρατές της Καραϊβικής’, το ‘Pride and Prejudice’ και το ‘Atonement’, η Keira έχει αρχίσει να συμμετέχει σε ταινίες που αναδεικνύουν το ταλέντο της. Όπως είπε «μου αρέσουν τα blockbusters. Μου αρέσει να τρώω ποπ κορν και να παρακολουθώ επειδή είναι ένα φανταστικό ταξίδι. Αλλά έχει και μια διαφορετική πλευρά που σε κάνει να σκέφτεσαι ότι ‘δεν είναι τόσο η υποκριτική αλλά τα εφέ’ που είναι πέρα για πέρα λογικό». Φέτος πρωταγωνιστεί στην ταινία ‘Say When’ (aka Laggies) υποδυόμενη μια γυναίκα που πανικοβάλλεται όταν της κάνει πρόταση γάμου το αγόρι της και βρίσκει καταφύγιο στο σπίτι μιας έφηβης φίλης της και του εργένη- πατέρα της! Η ηθοποιός αισθάνεται ότι ο συγκεκριμένος ρόλος ταιριάζει περισσότερο στον χαρακτήρα της γιατί «έχει να κάνει με την προσπάθεια του να βρεις ποιος είσαι και πόσο ώριμος είσαι και όχι με το πώς να θα έπρεπε να είσαι σαν ενήλικας».

Η Keira είναι παντρεμένη με τον μουσικό James Righton, ένα άντρα που όπως περιγράφει είναι «το πιο λαμπερό φως μέσα σε ένα δωμάτιο, ενώ εγώ είναι αυτή που κάθεται στη γωνία. Είναι πολύ καλύτερος άνθρωπος από εμένα». Από τότε που παντρεύτηκαν η σχέση τους δεν έχει αλλάξει καθόλου, πέρα από το γεγονός ότι «είσαι ο πρώτος άνθρωπος που θα του σταθεί όταν έχει κάποιο πρόβλημα». Η Keira Knightley φαίνεται πως έχει βρει τον τρόπο να είναι ευτυχισμένη αλλά και επιτυχημένη χωρίς η δημοσιότητα και η λάμψη του Hollywood να έχει επηρεάσει την καθημερινότητά της ή την ψυχοσύνθεση της. Εξάλλου, είναι από τους ανθρώπους που κάνει τη δουλειά των ονείρων της, την οποία χαρακτηρίζει ως εθισμό: «είναι ένας εθισμός. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι στη βιομηχανία που δεν έχουν δουλειά αλλά συνεχίζουν να προσπαθούν γιατί ο τέλειος ρόλος, η τέλεια στιγμή μπορεί να τους περιμένει στη γωνία. Ακόμα κι όταν τα πας καλά, ψάχνεις για την επόμενη επιτυχία σου». Αυτό μάλλον είναι και το μυστικό της επιτυχίας της Keira. Σαν νεαρή ηθοποιός δεν τα παράτησε ποτέ και κατάφερε μέσα από τα blockbusters να φτιάξει μια λαμπρή καριέρα και επιτέλους να υποδυθεί σημαντικούς ρόλους που αναδεικνύουν το ταλέντο που πάντα είχε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή