Συνάντηση Χαρδούβελη – Σόιμπλε στο Βερολίνο

Συνάντηση Χαρδούβελη – Σόιμπλε στο Βερολίνο

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις με την τρόικα τόσο για τα θέματα του ελέγχου, όσο και για το ζήτημα της «επόμενης ημέρας». Ο υπουργός Οικονομικών, κ. Γκ. Χαρδούβελης, θα βρεθεί στο Βερολίνο για συνεδρίαση του ΟΟΣΑ, αλλά στο οικονομικό επιτελείο συνεχίζουν να προετοιμάζονται ενόψει της προγραμματισμένης έλευσης των τεχνικών κλιμακίων της τρόικας στις 4 Νοεμβρίου.

Οι δύο πλευρές θα πρέπει να έχουν σημειώσει πρόοδο στα θέματα του ελέγχου όπως το ασφαλιστικό, τα εργασιακά, τον προϋπολογισμό του 2015, την αναδιάρθρωση του ΦΠΑ κλπ, έως τις 6 Νοεμβρίου που θα συνεδριάσει το Eurogroup. Σε αυτή τη συνεδρίαση οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης αναμένεται να δώσουν τις κατευθυντήριες γραμμές στα στελέχη της τρόικας που εκτός απροόπτου θα μεταβούν στην Αθήνα τις επόμενες ημέρες για να ολοκληρώσουν τον έλεγχο.

Πάντως, σήμερα, ο κ. Χαρδούβελης θα συμμετάσχει στην 7η Συνεδρίαση του Παγκόσμιου Φόρουμ του ΟΟΣΑ για τη Διαφάνεια και την Ανταλλαγή Πληροφοριών, που θα διεξαχθεί στο Βερολίνο. Στο πλαίσιο του Φόρουμ θα υπογραφεί το Παγκόσμιο Πρότυπο του ΟΟΣΑ για την Αυτόματη Ανταλλαγή Χρηματοοικονομικών Πληροφοριών, από τουλάχιστον 52 κράτη, με στόχο την αποτελεσματικότερη καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και φορολογικής απάτης και την ενίσχυση της διαφάνειας σε παγκόσμιο επίπεδο.  Με τη συμφωνία αυτή οι χώρες δεσμεύονται για πρώτη ανταλλαγή πληροφοριών το 2017.

Επίσης, στο περιθώριο της επίσκεψής του στο Βερολίνο, ο κ. Χαρδούβελης θα συναντήσει και τον Γερμανό ομόλογό του, κ. Β. Σόιμπλε, για να συζητήσουν την «επόμενη ημέρα» της Ελλάδας και την πορεία εφαρμογής του προγράμματος. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Σόιμπλε είναι από τους υποστηρικτές της άποψης ότι χρειάζεται νέο πρόγραμμα για την Ελλάδα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή