Στάση εργασίας σήμερα σε μετρό, ηλεκτρικό, τραμ

Στάση εργασίας σήμερα σε μετρό, ηλεκτρικό, τραμ

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αναστάτωση περιμένει σήμερα το επιβατικό κοινό λόγω της στάσης εργασίας που πραγματοποιούν τα σωματεία εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ.

Συγκεκριμένα θα παραμείνουν ακινητοποιημένα από τις 11 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι μετρό, ηλεκτρικός και τραμ προκειμένου να πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι της ΣΤΑΣΥ γενική συνέλευση. Αντικείμενο της γενικής συνέλευσης θα είναι η έγκριση του σχεδίου για την Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Σημειώνεται ότι οι εργαζόμενοι στη ΣΤΑΣΥ είχαν προκηρύξει στάση εργασίας και για τις 15 Οκτωβρίου, η οποία ανεστάλη μετά την προσφυγή της διοίκησης της εταιρείας στη Δικαιοσύνη, η οποία έκρινε παράνομη την κινητοποίηση. Τα αιτήματα των εργαζομένων όπως εκφράστηκαν σε σχετική ανακοίνωση ήταν «η ασφάλεια των συγκοινωνιών, που τίθενται σε κίνδυνο από τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων, την υπερεργασία και την επαπειλούμενη ιδιωτικοποίηση. Δημόσιες και φθηνές αστικές συγκοινωνίες. Υπογραφή νέας ΣΣΕ για εργασία με αξιοπρέπεια».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT