Στήριξη των ελληνικών εξαγωγικών επιχειρήσεων

Στήριξη των ελληνικών εξαγωγικών επιχειρήσεων

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πρωτόκολλο συνεργασίας με στόχο τη βελτίωση των εξαγωγικών επιδόσεων και την αναβάθμιση της διεθνούς παρουσίας της ελληνικής επιχειρηματικότητας, υπέγραψε χθες ο ΣΕΒ και η Γενική Γραμματεία Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του υπουργείου Εξωτερικών. Η συνεργασία ΣΕΒ και ΥΠΕΞ αφορά κοινές πρωτοβουλίες στήριξης των ελληνικών εξαγωγικών επιχειρήσεων στους εξής τομείς:

1. Αποτελεσματική πρόσβαση σε καθιερωμένους και νέους εξαγωγικούς προορισμούς: Με από κοινού επιλογή των κρίσιμων εξαγωγικών προορισμών, με συνεργασία μεταξύ διπλωματών και επιχειρήσεων, αλλά και με αποτελεσματικότερη προετοιμασία των εξαγωγικών επιχειρήσεων, μέσα από εργαστήρια μεταφοράς τεχνογνωσίας «how to do business».

2. Σύγχρονο δίκτυο πληροφόρησης και ενημέρωσης: Αναβάθμιση της λειτουργίας των γραφείων Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων ως Business Hubs για την παροχή ολοκληρωμένων στρατηγικών πληροφοριών -επιτόπου- στους εξαγωγικούς προορισμούς.

3. Αποτελεσματικότερος συντονισμός δράσεων: Ανταλλαγή πληροφοριών για την εξαγωγική δραστηριότητα σε χώρες-«στόχους» και συνέργειες προώθησης της ελληνικής οικονομίας και των επιχειρήσεων διεθνώς.

Η υπογραφή του πρωτοκόλλου αποδεικνύει την κοινή βούληση για συνέργειες, που θα βοηθήσουν στην περαιτέρω διείσδυση των ελληνικών προϊόντων στις ξένες αγορές, δήλωσε, από πλευράς του ΥΠΕΞ, ο γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, Παναγιώτης Μίχαλος.

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ Θεόδωρος Φέσσας εκτίμησε ότι η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας θα έρθει από την αύξηση των εξαγωγών των ελληνικών επιχειρήσεων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή