Helen Mirren: Η γοητεία δεν έχει ηλικία

Helen Mirren: Η γοητεία δεν έχει ηλικία

2' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Helen Mirren ήταν πάντα γοητευτική, από τα πρώτα βήματα της καριέρας της μέχρι σήμερα που- παρά τα 69 της χρόνια- παραμένει πρότυπο ομορφιάς για πολλές γυναίκας. Η ηθοποιός κατάφερε να εκτοπίσει γυναίκες που έχουν τα μισά της χρόνια και να γίνει το κεντρικό πρόσωπο στην νέα καμπάνια προϊόντων ομορφιάς της L’Oreal. Μετά την Jane Fonda, την Andie McDowell αλλά και την Blake Lively και τη Lara Stone, η Mirren αποδεικνύει ότι η λάμψη δεν έχει ηλικία.

Αντικαθιστώντας την Jennifer Aniston και την Cheryl Fernandez στα διαφημιστικά πόστερ που συνήθως απεικονίζουν νέες, όμορφες γυναίκες, η Helen Mirren απέδειξε ότι δεν είναι το ‘σέξι’ ούτε η νεότητα που πουλάει. Η φυσική ομορφιά, το υγιές λαμπερό δέρμα που δεν έχει υποστεί αισθητικές επεμβάσεις και το ζεστό βλέμμα είναι αυτά που αναζητά η κάθε γυναίκα που θέλει να μεγαλώσει φυσιολογικά και με αξιοπρέπεια. Η ηθοποιός έχει δηλώσει στο παρελθόν πως δεν συνηθίζει να γυμνάζεται αλλά ούτε και να ακολουθεί μαγικές δίαιτες για να διατηρήσει τη σιλουέτα της.  Κι ενώ νεότερες συνάδελφοί της ποζάρουν βασιζόμενες στο άψογο αποτέλεσμα που τους παρέχει η επεξεργασία με Photoshop, η Helen χαμογελάει στη νέα της φωτογράφηση για τη L’Oreal χωρίς να χρειάζεται καμιά επεξεργασία στον υπολογιστή.

«Δεν είμαι πανέμορφη ούτε ήμουν ποτέ αλλά ήμουν πάντα μια χαρά και θα ήθελα να παραμείνω έτσι» λέει η Mirren η οποία θέλει μέσα από αυτή την διαφημιστική καμπάνια να εμπνεύσει « τις γυναίκες να έχουν περισσότερη αυτοπεποίθηση βασιζόμενες στη φυσική τους ομορφιά. Το αξίζουμε όλες». Η Helen Mirren δεν έχει το άψογο πρόσωπο των μοντέλων που φιγουράρουν στα περιοδικά, έχει όμως τη λάμψη, το φυσικό χαμόγελο και το όμορφο βλέμμα που θα ήθελε κάθε γυναίκα να έχει στην ηλικία της. Το στιλ της εμπνέει τις γυναίκες που πλησιάζουν ή έχουν περάσει τα 60 να ντύνονται κομψά, αφήνοντας στη ντουλάπα τους τις πλεκτές ζακέτες, τα κοντά καλτσάκια και τις φούστες με λάστιχο. Τα φλοράλ φορέματα, το ανδρόγυνο look και τα λαμπερά κοσμήματα που φοράει η ηθοποιός σε συνδυασμό με το στιλάτο χτένισμά της μπορούν να κάνουν κάθε γυναίκα να είναι σαγηνευτική αλλά και να φαίνεται νεότερη. Το χρώμα των μαλλιών της και το κούρεμά της, άλλωστε, είναι διαχρονικό και αποτελεσματικό όσο και ένα lifting προσώπου.

Όπως έχουν αποδείξει στο παρελθόν και οι Charlotte Rampling, Susan Sarandon και Lauren Hutton που έχουν ποζάρει για διαφημιστικές καμπάνιες μεγάλων εταιρειών, το καλύτερο αντίδοτο στη γήρανση είναι να αισθάνεσαι καλά με τον εαυτό σου. Όπως δηλώνει η Mirren, άλλωστε, πλέον νιώθει καλύτερα από τότε που ήταν νεότερη: «το περίεργο είναι ότι αισθάνεσαι πιο άνετα με τον εαυτό σου παρόλο που ο χρόνος σου δίνει λιγότερους λόγους για να είσαι» έχει δηλώσει η ηθοποιός που χαρακτηρίζει το πέρασμα του χρόνο σαν μια περιπέτεια. «Όταν είσαι νέα και όμορφη είσαι παρανοϊκή και μίζερη. Και μετά μεγαλώνεις και είναι τόσο ειρωνικό» τονίζει η Helen η οποία από τότε που ενηλικιώθηκε έμαθε να ΄ρουφάει την κοιλιά της’ λόγω των θεατρικών της παραστάσεων και να τρώει ‘υγιεινά αλλά όχι και τόσο, όπως ξέρουν όσοι με έχουν δει να τρώω ένα burger’.  Η Helen Mirren που έχει δηλώσει ότι φοράει μακιγιάζ καθημερινά και πως πλέον «δεν χρειάζεσαι πολλά χρήματα για να πάρεις ένα καλό προϊόν ομορφιάς» αποδεικνύει περίτρανα πως για να γίνεις πρωταγωνίστρια σε μια διαφημιστική καμπάνια αλλά και στην καθημερινότητά σου, αρκεί να αποδεχτείς τη φυσική σου ομορφιά. Οι μεγάλες εταιρείες προϊόντων ομορφιάς, άλλωστε, έχουν ήδη απενεχοποιήσει τις ρυτίδες  φωτογραφίζοντας όμορφες γυναίκες σαν την Helen Mirren και αναδεικνύοντας τη φυσική τους ομορφιά.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή