Σύντομα (30/10/14)

2' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πρώτη σε αύξηση λειτουργικών κερδών η International Life

Ο όμιλος International Life κατατάσσεται πρώτος μεταξύ των ασφαλιστικών ομίλων της χώρας, ανάμεσα στους 20 ομίλους που παρουσίασαν τη μεγαλύτερη αριθμητική αύξηση στα λειτουργικά κέρδη (EBITDA) το 2013 σε σύγκριση με το 2012, σύμφωνα με τον ετήσιο οδηγό Business Leaders in Greece της ICAP. Συγκεκριμένα, o όμιλος παρουσίασε αύξηση λειτουργικών κερδών κατά 24,5 εκατ. ευρώ, καθώς και σημαντική αύξηση του κύκλου εργασιών το 2013 σε σχέση με το 2012, αποδεικνύοντας ότι κινείται με σταθερά βήματα μπροστά. Το κριτήριο με βάση το οποίο γίνεται η κατάταξη των επιχειρήσεων είναι τα κέρδη EBITDA, δηλαδή τα κέρδη από λειτουργικές δραστηριότητες, πριν από την επίδραση των χρηματοοικονομικών και έκτακτων εσόδων – εξόδων, καθώς και των αποσβέσεων επί των παγίων στοιχείων. Επισημαίνεται ότι το κατώτατο όριο κερδών EBITDA, προκειμένου να συμπεριληφθεί μία επιχείρηση στις 500 πιο κερδοφόρες εταιρείες, το 2013 διαμορφώθηκε σε 3,2 εκατ. ευρώ.

Υπό όρους η έγκριση εξαγοράς ΜΕΒΓΑΛ από ΔΕΛΤΑ

Με αστερίσκους αναμένεται να δοθεί η έγκριση από την Επιτροπή Ανταγωνισμού στην εξαγορά της «Μεβγάλ» από τη «Δέλτα», θυγατρική του ομίλου Vivartia. Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε χθες η ανεξάρτητη αρχή ενόψει της συνεδρίασης της ολομέλειάς της στις 4 Νοεμβρίου για το θέμα αυτό, «η πραγματοποίηση της υπό κρίση συγκέντρωσης δύναται να περιορίσει σημαντικά τη λειτουργία του ανταγωνισμού, ιδίως με τη δημιουργία ή ενίσχυση δεσπόζουσας θέσης στις σχετικές αγορές της προμήθειας νωπού γάλακτος (τόσο σε τοπικές παραγωγικές ζώνες της Βόρειας Ελλάδας, όσο και σε εθνικό επίπεδο) καθώς και της παραγωγής και διάθεσης σοκολατούχου γάλακτος στην ελληνική επικράτεια. Συνεπώς, προτείνεται η λήψη κατάλληλων διορθωτικών μέτρων, προκειμένου να εγκριθεί η γνωστοποιηθείσα συγκέντρωση».

Στο εννεάμηνο του 2014 η Alpha Trust – Ανδρομέδα ΑΕΕΧ σημείωσε ζημίες μετά φόρους ύψους 390.000 ευρώ, έναντι κερδών μετά φόρους 721.000 ευρώ την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι. Η απόδοση της εταιρείας ήταν -3,77% από την αρχή του έτους, έναντι αποδόσεων -10,45% που παρουσίασε το ίδιο διάστημα ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE/Χ.Α. Large Cap, – 18,88% ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης FTSE/Χ.Α. MID CAP και – 8,70% ο Γενικός Δείκτης Τιμών. Το ενεργητικό της Ανδρομέδας στο τέλος του εννεαμήνου ανήλθε σε 10,50 εκατ. ευρώ, ενώ το χαρτοφυλάκιο της εταιρείας σε τρέχουσες τιμές ήταν επενδεδυμένο στο σύνολό του στην Ελλάδα, κατά περίπου 85,07% σε μετοχές, κατά 2,10% σε ομόλογα και κατά 12,83% σε διαθέσιμα.

Πούλησε το Blue Star Ιθάκη η Attica Group

Η Attica Συμμετοχών ανακοίνωσε την υπογραφή συμφωνίας με την κυβέρνηση του Καναδά για την πώληση του Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου Blue Star Ithaki, έναντι συνολικού τιμήματος 31,2 εκατ. ευρώ καταβλητέου τοις μετρητοίς. Η ολοκλήρωση της συναλλαγής αναμένεται να πραγματοποιηθεί με την παράδοση του πλοίου στους νέους αγοραστές το πρώτο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου στο λιμάνι του Πειραιά. Το καθαρό κέρδος για τον όμιλο εκτιμάται ότι θα ανέλθει σε 4 εκατ. περίπου και θα συμπεριληφθεί στα αποτελέσματα του δ΄ τριμήνου. Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, οι δρομολογιακές υποχρεώσεις του Blue Star Ithaki θα καλυφθούν με μεταδρομολογήσεις άλλων νεότερων και μεγαλύτερων πλοίων του ομίλου.

Η Αεροπορία Αιγαίου στον FTSE Large Cap αντί της Intralot

Η μετοχή της Αεροπορίας Αιγαίου θα καταλάβει τη θέση της Intralot στον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE Large Cap από τη συνεδρίαση της 1ης Δεκεμβρίου 2014, σύμφωνα με την εξαμηνιαία αναθεώρηση της σύνθεσης των δεικτών για το διάστημα Απρίλιος 2014 – Σεπτέμβριος 2014. Παράλληλα, αλλάζουν τα ποσοστά στάθμισης για ΕΥΔΑΠ (σε 29% από 39%) και Folli Follie (από 66% σε 51%) πάντα στον δείκτη των 25 μετοχών της υψηλής κεφαλαιοποίησης. Επιπλέον στον δείκτη Μεσαίας Κεφαλαιοποίησης εισέρχονται οι μετοχές της Intralot, της Πλαίσιο και της ΕΛΤΕΧ Ανεμος, ενώ αποχωρούν οι μετοχές της Αεροπορίας Αιγαίου, της Σαράντης και του Ιατρικού Αθηνών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή