H Kίνα «εισβάλλει» στην κρουαζιέρα

H Kίνα «εισβάλλει» στην κρουαζιέρα

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνεργάζεται με την Carnival και αναμένει 4,5 εκατ. επιβάτες έως το 2020.

Στην ταχύτατα αναπτυσσόμενη βιομηχανία της κρουαζιέρας φαίνεται πως εισέρχεται δυναμικά η Κίνα, με την κρατική εταιρεία China State Shipbuilding Corp. να υπογράφει σύμφωνο συνεργασίας με μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες κρουαζιέρας του κόσμου, την αμερικανική Carnival Corp., αλλά και τη μεγαλύτερη κατασκευάστρια εταιρεία κρουαζιερόπλοιων, την ιταλική Fincantieri Spa.

Σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση της κινεζικής κυβέρνησης, οι τρεις εταίροι θα συνεργαστούν στην κατεύθυνση ανάπτυξης του τομέα της κρουαζιέρας στην Κίνα.

Πώς θα γίνει αυτό; Η Carnival και άλλες συνεργαζόμενες αμερικανικές εταιρείες θα εντείνουν την παρουσία τους στην ηγέτιδα ασιατική χώρα, με τους αριθμούς να «μιλούν» για 4,5 εκατ. επιβάτες στην περιοχή της Κίνας μέχρι το 2020, σύμφωνα με το κινεζικό υπουργείο Μεταφορών.

Ηδη η Carnival έχει στείλει τέσσερα πλοία στην περιοχή, ενώ σε περαιτέρω ανάπτυξη της εν λόγω συνεργασίας σκοπεύει να παράσχει τεχνογνωσία στην China State Shipbuilding Corp. σχετικά με το σχεδιασμό και την κατασκευή κρουαζιερόπλοιων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT