ΕΛ.ΑΣ.: Σε κλοιό οι συνεργοί Χρ. Ξηρού

ΕΛ.ΑΣ.: Σε κλοιό οι συνεργοί Χρ. Ξηρού

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την εκτίμηση ότι ο Χριστόδουλος Ξηρός αδυνατεί να στρατολογήσει συνεργούς, πρόθυμους να μετάσχουν σε ένοπλες ενέργειες, διατυπώνουν στελέχη της Αντιτρομοκρατικής και ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. Σημειώνουν ότι ο δραπέτης των φυλακών Κορυδαλλού αποπειράθηκε να ενεργοποιήσει παλαιά στελέχη του «αντάρτικου πόλης» δίχως να βρει ανταπόκριση. Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι τα άτομα που μετείχαν στο σχέδιο απόδρασης Ξηρού, διευκολύνοντάς τον να εξαφανίσει τα ίχνη του, βρίσκονται υπό ασφυκτικό αστυνομικό κλοιό μη μπορώντας να μετάσχουν σε ενέργειες που πιθανόν να σχεδιάζει ο 56χρονος δραπέτης.

«Εκτιμούμε πως αδυνατεί να υλοποιήσει τα σχέδιά του. Οσοι τον βοήθησαν να αποδράσει είναι στριμωγμένοι, ενώ δεν βρήκε ανταπόκριση από τους παλιούς “συντρόφους” του» σχολίασε αξιωματικός της Αντιτρομοκρατικής. Την ίδια εκτίμηση εξέφρασε και στέλεχος της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ., σημειώνοντας ότι το κρησφύγετο του εκτελεστή της 17Ν βρίσκεται στην Αττική. Ο Ξηρός επικηρύχθηκε αντί 1 εκατ. ευρώ από τις ελληνικές αρχές, ενώ πληροφορίες για επικείμενη επικήρυξή του από τις ΗΠΑ προέκυψαν στο περιθώριο επίσκεψης του υπουργού Δημόσιας Τάξης Βασίλη Κικίλια στην Αμερική.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή