«Μέτωπο» από πέντε ανεξάρτητους βουλευτές

«Μέτωπο» από πέντε ανεξάρτητους βουλευτές

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια άτυπη αλλά και ενδιαφέρουσα συμμαχία βουλευτών φαίνεται να διαμορφώνεται στη Βουλή, καθώς για πρώτη φορά χθες συνυπέγραψαν ερώτηση οι κ. Σπ. Λυκούδης, Βασ. Οικονόμου, Χρ. Αηδόνης, Γρ. Ψαριανός και Π. Τατσόπουλος. Η ερώτηση αφορούσε την ανάγκη αναπροσαρμογής των αντικειμενικών στις αξίες των ακινήτων και στο σχετικό κείμενο ασκείται σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για τον αυθαίρετο τρόπο με τον οποίο υπολογίζει τον ΕΝΦΙΑ.

Το ενδιαφέρον, ωστόσο, πίσω από την εν λόγω ερώτηση είναι ότι πρόκειται για την πρώτη μιας σειράς κοινών παρεμβάσεων που θα κάνουν οι συγκεκριμένοι πέντε βουλευτές. Κατά πληροφορίες, με πρωτοβουλία του κ. Λυκούδη, όχι μόνον έχουν συμφωνήσει τους όρους της άτυπης αυτής συμμαχίας τους, αλλά έχουν θέσει και στόχο να συγκροτήσουν κοινοβουλευτική ομάδα (απαιτούνται δέκα βουλευτές) για να έχουν το προσεχές διάστημα τα προνόμια που παρέχει (στις Κ.Ο.) ο κανονισμός της Βουλής. Τούτο, ωστόσο, δεν σημαίνει ότι μεταξύ τους υπάρχει και συμφωνία για τυχόν κοινή τους κάθοδο στις εκλογές. Είναι γνωστό, άλλωστε, ότι ο κ. Τατσόπουλος έχει ήδη εκδηλώσει την επιθυμία του να είναι υποψήφιος με το «Ποτάμι», όπως μάλλον και ο κ. Ψαριανός, σε αντίθεση π.χ. με τους κ. Οικονόμου και Αηδόνη που δεν έχουν επί του παρόντος κάποια ανάλογη πρόθεση. Ως εκ τούτου, η άτυπη αυτή συμμαχία μάλλον θα έχει πρόσκαιρο χαρακτήρα και προφανώς υπαγορεύτηκε από τη λογική «η ισχύς εν τη ενώσει» ενόψει και της προεδρικής εκλογής (αν και ειδικώς ο κ. Τατσόπουλος υπενθυμίζεται ότι έχει προαναγγείλει ότι θα καταψηφίσει οποιοδήποτε πρόσωπο).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή