Σε θερμό κλίμα η συνάντηση Αβραμόπουλου – Βενιζέλου

Σε θερμό κλίμα η συνάντηση Αβραμόπουλου – Βενιζέλου

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με πολύ θερμά λόγια, μακριά από το κλίμα έντασης που είχε καταγραφεί μεταξύ τους προ μηνών, οι κ. Ευάγγελος Βενιζέλος και Δημήτρης Αβραμόπουλος έγραψαν χθες τον επίλογο της ενδοκυβερνητικής τους συνεργασίας, καθώς ο τελευταίος παραιτείται το Σάββατο και μεταβαίνει στις Βρυξέλλες για να αναλάβει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ωστόσο, και οι δύο άνδρες υπογράμμισαν ότι αυτή η συνεργασία θα συνεχιστεί και μέσα από τον νέο ρόλο του κ. Αβραμόπουλου στην Κομισιόν του Ζ.-Κ. Γιουνκέρ. «Θα κρατήσουμε τους διαύλους επικοινωνίας, προφανώς, ανοιχτούς σε καθημερινή βάση», επεσήμανε ο κ. Βενιζέλος, υπογραμμίζοντας ότι «ο κ. Αβραμόπουλος εκφράζει, βεβαίως, πάντα τις θέσεις της Επιτροπής με ανεξαρτησία, αλλά είναι ο Ελληνας επίτροπος. Και αυτό σημαίνει πάρα πολλά, όχι μόνο για την κυβέρνηση, αλλά για τον τόπο, γιατί είναι πάντα μέρος της εθνικής ομάδας διαπραγμάτευσης, αντικείμενο της οποίας είναι όλα τα μεγάλα θέματα, από την ολοκλήρωση της προσπάθειας για την έξοδο από την οικονομική κρίση και το Μνημόνιο μέχρι την αναβάθμιση της διεθνούς παρουσίας της χώρας».

«Από τη δική μου σκοπιά, έχω αναλάβει και αυτή τη δέσμευση, στο πλαίσιο των νέων μου αρμοδιοτήτων, να στηρίξω με όλες μου τις δυνάμεις τις πρωτοβουλίες που θα αναλάβει η ελληνική κυβέρνηση, αλλά και τα προγράμματα που έχει υιοθετήσει και προωθεί», ανταπάντησε ο κ. Αβραμόπουλος, προσθέτοντας, απευθυνόμενος προς τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, πως «θέλω να γνωρίζει και ο ίδιος και η κυβέρνηση, αλλά και όλοι εσείς, ότι θα υπάρχει το άγρυπνο μάτι, όχι του Ευρωπαίου επιτρόπου, αλλά του Ελληνα πολιτικού».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή