Σύντομα (31/10/14)

2' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΟΞ: Δεν είναι λύση η μείωση  του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης

H εφαρμογή του μέτρου της εξίσωσης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης σε πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης, χωρίς να λαμβάνεται πρόνοια για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε περιοχές με ψυχρά κλίματα, αποδείχθηκε ιδιαιτέρως επιζήμια έως και καταστροφική για τη λειτουργία των ξενοδοχείων, όπως επισημαίνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων. Επίσης, υπογραμμίζει ότι το κόστος πετρελαίου για μία μέση ξενοδοχειακή επιχείρηση χειμερινής λειτουργίας αντιστοιχεί σε ποσοστό από 25% έως και 50% του συνολικού λειτουργικού της κόστους ανάλογα με τη γεωγραφική θέση. Η ΠΟΞ ζητεί από το υπουργείο Οικονομικών να προχωρήσει στη θεσμοθέτηση ενός συστήματος απομείωσης των φόρων επί γεωγραφικών ζωνών όπου θα λαμβάνονται υπόψη οι γεωγραφικές/κλιματολογικές παράμετροι κάθε περιοχής. Επιπρόσθετα, επαναφέρει το αίτημά της για την επιστροφή ποσοστού 35% επί της τιμής των τιμολογίων για τα ξενοδοχεία που βρίσκονται σε ύψος πάνω από 600 μέτρα και 30% για τις αντίστοιχες που δραστηριοποιούνται σε ύψος έως 599 μέτρα.

Από το ΙΚΑ η εξυπηρέτηση δημοσίων υπαλλήλων

Μέσω των υποκαταστημάτων του ΙΚΑ εξυπηρετούνται από 29 Οκτωβρίου οι ασφαλισμένοι του Δημοσίου (ΟΠΑΔ) και των Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων (ΤΥΔΚΥ) για την έκδοση ή αντικατάσταση βιβλιαρίων ασθενείας, τη διακοπή, αναστολή ή κατάργηση του ασφαλιστικού τους δικαιώματος, τη χορήγηση Ευρωπαϊκών Εντύπων και Ευρωπαϊκής Κάρτας Ασφάλισης ΕΚΑΑ και την παραλαβή δικαιολογητικών για χορήγηση εξόδων κηδείας. Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΙΚΑ:

• Στην περιφέρεια οι ασφαλισμένοι θα εξυπηρετούνται από τα υποκαταστήματα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ στις πρωτεύουσες των νομών και

• Στην Αττική οι ασφαλισμένοι θα εξυπηρετούνται από τα υποκαταστήματα Αθηνών (Μ. Αλεξάνδρου 3 – Πλ. Καραϊσκάκη), Αλεξάνδρας (Πανόρμου και Καρύστου 7), Συντάγματος, (Ακαδημίας 21), Πειραιά (Ελ. Βενιζέλου 3 και Εθνικής Αντίστασης) και Αμαρουσίου (Χατζηαντωνίου 15).

Το έργο Lynceus όπου συμμετέχει η Louis Cruises αναγνωρίστηκε από τα διεθνή βραβεία των Lloyd’s List ως μία εξαιρετικά καινοτόμος δράση. Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό έργο που αναπτύχθηκε το 2014 από το Ναυτιλιακό Ινστιτούτο Ανατολικής Μεσογείου και το Ευρωπαϊκό Δίκτυο για μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις καθώς και εταιρείες με ενασχόληση στην ανάπτυξη τεχνολογιών. Ο στόχος του έργου, που θα ολοκληρωθεί το 2015, είναι να αναπτύξει μια χαμηλού κόστους και αξιόπιστη τεχνολογία για τον εντοπισμό κάθε μεμονωμένου επιβάτη ή μέλους του πληρώματος επί του πλοίου ή στο νερό σε συνθήκες έκτακτης ανάγκης. Το όνομα του έργου προέρχεται από την ελληνική μυθολογία. Είναι του βασιλιά Λυγκέα ο οποίος συμμετείχε στην Αργοναυτική Εκστρατεία.

Signature Τravel: παρουσιάσεις προορισμών

To ταξιδιωτικό γραφείο Signature Τravel ξεκίνησε έναν κύκλο παρουσιάσεων προορισμών για τους οποίους διαθέτει τουριστικά πακέτα. Οι παρουσιάσεις περιλαμβάνουν την προβολή βίντεο, ομιλίες, κοινωνική συζήτηση, πολιτιστικά δρώμενα, ανάγνωση ταξιδιωτικής λογοτεχνίας κ.ά. Η πρώτη παρουσίαση για την επικοινωνία με ένα διαφορετικό τρόπο των υπηρεσιών που προσφέρει στο ταξιδιωτικό κοινό έγινε για τον προορισμό της Κωνσταντινούπολης. Οι παρουσιάσεις του ταξιδιωτικού γραφείου θα γίνονται στις αίθουσες του Aegean College στην Πανεπιστημίου με την αξιοποίηση του τεχνολογικού εξοπλισμού του εκπαιδευτικού κέντρου.

Επιχειρηματικές ευκαιρίες στην αγορά της Ζάμπιας

Για τις δυνατότητες αλλά και τις προοπτικές που προσφέρει η αγορά της Ζάμπιας στις ελληνικές επιχειρήσεις ενημέρωσε τα μέλη του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ) ο πρόεδρος του Ελληνοζαμπιανού Αναπτυξιακού και Επιχειρηματικού Επιμελητηρίου, Δημήτρης Λουκάς. Η ενημέρωση έγινε στα γραφεία του ΣΕΒΕ και όπως τονίστηκε, κλάδοι που παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι αυτοί των Κατασκευών, Δομικών Υλικών και Μεταποίησης. Μεταξύ των εταιρειών που παρέστησαν στην ενημέρωση, ήταν οι εξής: Conergo, Elvial (συστήματα αλουμινίου), Isomat (δομικά χημικά), Palaplast, ProtonCarbon (κάρβουνα), Φάρμα Μπλοκ (βιοτεχνία συμπληρωμάτων ζωοτροφών). Οπως επισημάνθηκε, η Ζάμπια μπορεί να αποτελέσει την πύλη επικοινωνίας των Ελλήνων επιχειρηματιών με την ευρύτερη αγορά της υποσαχάριας Αφρικής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT