Μυστικά ομορφιάς για υγιή και λαμπερά μαλλιά

Μυστικά ομορφιάς για υγιή και λαμπερά μαλλιά

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αν αφιερώνετε αρκετό χρόνο για την υγεία των μαλλιών σας και δεν βλέπετε κάποιο αποτέλεσμα, τότε η απομυθοποίηση των πιο γνωστών συμβουλών σχετικά με την περιποίηση των μαλλιών σας ίσως σας δώσει τη λύση.

Τα μαλλιά μακραίνουν μόνο αν τα κουρέψουμε;  Παρόλο που το συχνό κούρεμα βοηθά τα μαλλιά να παραμείνουν υγιή και δυνατά, δεν συντελεί στο να μακρύνουν πιο γρήγορα. Τα μαλλιά μακραίνουν από τη ρίζα και όχι από τις άκρες. Συνεχίστε να κουρεύεστε συχνά για να διατηρήσετε τα μαλλιά σας υγιή και όμορφα, κάτι που τα κάνει να φαίνονται ότι μεγαλώνουν πιο γρήγορα.

Να λούζετε τα μαλλιά σας δύο και τρεις φορές: Αν λούζετε τα μαλλιά σας μέρα παρά μέρα και πιστεύετε πως το λούσιμο με  δύο ή τρεις επαναλήψεις είναι η σωστή τακτική, τότε καλά θα κάνετε να το ξανασκεφτείτε. Μία φορά είναι αρκετή αν τα λούζετε μέρα παρά μέρα. Άλλωστε αυτό που μετράει δεν είναι η ποσότητα-πόσες φορές τα λούζετε- αλλά η ποιότητα-πως τα λούζετε.

Βουρτσίζοντας τα μαλλιά πολλές φορές θα είναι πιο λαμπερά: Μπορεί βουρτσίζοντας τα μαλλιά σας πολλές φορές να αυξάνεται η κυκλοφορία στο τριχωτό της κεφαλής και τα μαλλιά σου να ‘’στρώνουν’’ καλύτερα, ωστόσο υπάρχει και η άλλη πλευρά. Αυτή η υπερβολή μπορεί να προκαλέσει βλάβες στους θύλακες και τα μαλλιά. Καλό είναι να τα βουρτσίζουμε λίγο για να ξεμπερδέψουν και για να αποκτήσουν το στιλ που θέλουμε.

Πρέπει να χτενίζουμε πάντα τα μαλλιά μας από πάνω προς τα κάτω; Αν χτενίζετε τα βρεγμένα μαλλιά ξεκινώντας από πάνω μπορεί να προκαλέσετε σπάσιμο. Ξεκινήστε από τις άκρες και στη συνέχεια ανεβείτε προς τις ρίζες.

Πρέπει να αλλάζουμε συχνά σαμπουάν; Το σημαντικό είναι να χρησιμοποιείτε ένα ειδικό σαμπουάν για τον τύπο των μαλλιών σας (βαμμένα, φυσικά, ίσια).

Το πιάσιμο των μαλλιών θα μειώσει την πιτυρίδα; Όταν πιάνουμε τα μαλλιά σε κοτσίδα δεν μειώνουμε την πιτυρίδα αλλά την κρύβουμε. Χρησιμοποιήστε ένα αντιπυτιριδικό σαμπουάν μέχρι να υποχωρήσει το πρόβλημα.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή