Τα βασανιστικά ερωτήματα του Λάρι Πέιτζ

Τα βασανιστικά ερωτήματα του Λάρι Πέιτζ

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πολλά ερωτήματα απασχολούν τον Λάρι Πέιτζ, τον συνιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της Google, ο οποίος διαθέτει κεφάλαια 62 δισ. δολαρίων για νέες επενδύσεις. Τα σχετικά αναφέρονται σε συνέντευξή του στους Financial Times. Λόγου χάριν, διερωτάται ο κ. Πέιτζ γιατί κάποια στιγμή δεν θα μπορούσε το 90% των απασχολουμένων να παύσει να εργάζεται και να αφήσει τη δουλειά του σε ρομπότ; Υπάρχει κάποιος λόγος εμείς ή τα παιδιά μας να μην απολαμβάνουμε απεριόριστη φθηνή ενέργεια από πυρηνική σύντηξη και έναν ακόμα μεγαλύτερο κύκλο ζωής; Ο Λάρι Πέιτζ, αφού μετέφερε μεγάλο μέρος των καθημερινών του ευθυνών στην Google σε συνεργάτη του, έχει χρόνο να ασχοληθεί με το όραμα της Google και τον ρόλο της στην τεχνολογία του αύριο. «Πρέπει να αποφασίσουμε πώς θα χρησιμοποιήσουμε τους πόρους μας με θετικό αντίκτυπο στον κόσμο», παρατηρεί. Προσθέτει, ακόμα, πως, δεδομένου ότι είναι ο ίδιος πατέρας, ενδιαφέρεται για μακρόπνοα θέματα, όπως η εκπαίδευση. Βέβαια, οι επενδυτές της Google ανησυχούν για όσες επενδύσεις κάνει η εταιρεία στο πολύ μακρινό μέλλον.

«Εκείνο που λείπει για να γίνουν μεγαλόπνοες επενδύσεις είναι η φιλοδοξία, ίσως γιατί στον κλάδο της υψηλής τεχνολογίας βασικό κίνητρο είναι το άμεσο κέρδος», τονίζει ο κ. Πέιτζ. Ενας τομέας ο οποίος τον ενδιαφέρει είναι η εξοικονόμηση ενέργειας, ο αντίκτυπος της τεχνολογίας σε καθημερινές υπηρεσίες και αγαθά αλλά και οι βιοεπιστήμες. «Επενδύουμε σε πεδία όπου υπάρχει δυνατότητα να δοθεί μια λύση μέσω τεχνολογίας σε ένα θέμα, αλλά αυτά δεν τυγχάνουν της αναγκαίας προσοχής», τονίζει στους FT ο Λάρι Πέιτζ. «Ενα τέτοιο είναι τα αυτο-οδηγούμενα οχήματα αλλά και οι ασθένειες της τρίτης ηλικίας». Ερωτηθείς για μια υποθετική αντικατάσταση των εργαζομένων από ρομπότ σε ορισμένα επαγγέλματα, απάντησε: «Οταν η τεχνολογία καθιστά πεπαλαιωμένη μια εργασία, δεν ασχολείσαι με αυτήν. Η ιδέα όλοι να δουλεύουμε σαν σκλάβοι και να κάνουμε κάτι μη αποδοτικό για να διατηρήσουμε τις θέσεις εργασίας μού φαίνεται άστοχο. Δεν μπορεί να είναι αυτή η σωστή απάντηση».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή