Νέα κτίρια γραφείων επιφανείας 500.000 τ.μ. απέκτησε η Μόσχα μέσα στο τρίτο τρίμηνο

Νέα κτίρια γραφείων επιφανείας 500.000 τ.μ. απέκτησε η Μόσχα μέσα στο τρίτο τρίμηνο

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σχεδόν 500.000 τ.μ. νέων γραφειακών χώρων παραδόθηκαν στην αγορά της Μόσχας στη διάρκεια του τρίτου τριμήνου του έτους, αναφέρει σχετική έκθεση της εταιρείας παροχής υπηρεσιών ακινήτων Jones Lang LaSalle. Πρόκειται για διπλάσιο μέγεθος σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό τρίμηνο, αλλά και για το υψηλότερο επίπεδο νέων γραφείων της τελευταίας πενταετίας.

Συνολικά το φετινό εννεάμηνο εγκαινιάστηκαν νέοι γραφειακοί χώροι συνολικής επιφανείας 1 εκατ. τ.μ., έναντι 888.000 τ.μ. που είχαν λειτουργήσει το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους. Με την προσθήκη και των φετινών γραφείων, το συνολικό απόθεμα γραφείων στη ρωσική πρωτεύουσα αγγίζει πλέον τα 16,7 εκατ. τ.μ. Αξίζει να σημειωθεί ότι σχεδόν το 50% των νέων γραφείων στο εννεάμηνο αφορά ακίνητα υψηλών ποιοτικών προδιαγραφών (κατηγορία Α΄), τα οποία ανήλθαν στα 535.000 τ.μ.

Σύμφωνα με την ανάλυση της Jones Lang LaSalle, τα περισσότερα νέα γραφεία βρίσκονται σε περιοχές περιφερειακά του κέντρου της Μόσχας και ιδίως στον Τρίτο Δακτύλιο, δείγμα της τάσης αποκέντρωσης που καταγράφεται στην αγορά γραφείων. Οπως προκύπτει, είναι τέτοιος ο βαθμός νέων κατασκευών, που είναι σχεδόν βέβαιο ότι το 2014 θα καταγραφεί το μεγαλύτερο μέγεθος νέων γραφείων των τελευταίων πέντε ετών, καθώς προβλέπεται η ολοκλήρωση επιπλέον 295.000 τ.μ. έως το τέλος του έτους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή